14.7 C
Lloret de Mar

El ple de Lloret de Mar aprova recuperar la capacitat per revocar les multes del radar

La competència, que està delegada en el Consell Comarcal de la Selva, s'autoritzarà en funció del dictament d'una comissió jurídica assessora.

Els 21 regidors, en el ple municipal d'aquest dilluns, 2 de maig.
Els 21 regidors, en el ple municipal d'aquest dilluns, 2 de maig.

Darreres Notícies

Lloret de Mar fa un pas endavant per poder revocar les multes interposades pel polèmic radar. En el ple d’aquest dilluns, l’Ajuntament ha aprovar recuperar aquesta competència (la de treure les sancions), que té delegada en el Consell Comarcal de La Selva.

servicios profesionales jimenez

La petició, formalitzada en el ple, està pendent però del dictamen d’una comissió jurídica assessora. Tot plegat ha servit per reactivar la polèmica al voltant del radar de l’avinguda Vila de Blanes, desactivat des de fa unes setmanes arran de les queixes veïnals.

El radar de l'Avinguda Vila de Blanes
El radar de l’Avinguda Vila de Blanes, que ara ja està desactivat.

La voluntat de l’equip de govern és poder revocar algunes de les multes. En concret, aquelles que es van interposar de forma reiterada abans que la persona afectada rebés la notíficació.

El govern municipal ha reconegut que un fet sancionable no es pot tornar a sancionar fins que no s’ha notificat el primer cop, perquè no s’ha tingut l’oportunitat de reconduir aquella conducta.

El ple del 2 de maig del 2022
El ple del 2 de maig del 2022

Jordi Sais (JuntsxLloret) assegura que el fet de revocar les multes “ho intentarem fins a l’últim moment, perquè s’ha creat una situació injusta”.

L’equip de govern ha insistit en què retirar-lo no reconeix cap error i l’oposició ha criticat que les coses s’hagin fet d’aquesta manera. En canvi, Jordi Hernández (Ciutadans) afirma que “ha sigut un error, perquè és un radar clarament recaptatori, per treure els diners als veïns”.

Jordi Orobitg (ERC) opina que “si la voluntat era recaptar, hi ha altres indrets on es va amb més velocitat, però es recomanava aquest espai per l’estadística d’accidentalitat”.

Miguel Gracia (Lloret en Comú) afirma que “l’equip de govern demostra no tenir valentía, nosaltres sempre hem estat crítics amb aquest radar, que només té afany recaptatori”.

Francisco Pastor (PSC) sosté que “l’ubicació del radar ha estat una decisió improvisada, amb l’objectiu principal de recaptar diners”.

Lluïsa Baltrons (Força Lloret) exposa amb números que “s’han posat més de 20.000 sancions en només vuit mesos, això ha generat queixes de l’oposició, veïns i Síndic, també amb firmes en contra”.

Cristian Fernández, en nom dels regidors no adscrits, conclou que “ha fet la funció de baixar la velocitat en aquest tram, on no es pot permetre que es vagi a més de 80 km/h”.

El radar situat a l'avinguda Vila de Blanes.
El radar situat a l’avinguda Vila de Blanes.

Després del tràmit aprovat en el ple d’aquest dilluns, el proper pas és rebre el dictament de la comissió, que determinarà si l’Ajuntament pot revocar les sancions.

Es calcula que la mesura afectarà unes 5.000 multes, de les 20.000 que es van imposar mentre el radar va estar actiu.

spot_img

El + Vist