14.3 C
Blanes
L'alcalde Lamelas, en el ple d'aquest dilluns, 25 de setembre.

El ple formalitza la rebaixa del sou de l’alcalde Lamelas

La sessió aprova també que el Síndic del Ciutadà faci dues hores més d'atenció al públic a la setmana.

L'alcalde Lamelas, en el ple d'aquest dilluns, 25 de setembre.

Darreres Notícies

En el ple ordinari d’aquest dilluns s’ha formalitzat la rebaixa del sou de l’alcalde de Lloret de Mar. Adrià Lamelas ho va anunciar setmanes enrere i la decisió s’ha aprovat en la sessió d’aquest dilluns. L’alcalde argumenta que, en rebre també una retribució econòmica de la Diputació de Girona, considera “oportú” reduir el salari que rep de l’Ajuntament.

En concret, Lamelas passarà de rebre 53.707,88 euros (bruts anuals) a obtenir-ne 33.880. Una rebaixa que, en acabar el mandat, es traduirà en un estalvi d’uns 80.000 euros.

Mentre l’oposició ha criticat el gest, que ha qualificat “d’oportunista” i reclama que tingui dedicació exclusiva, la resta de govern considera que “honora l’alcalde”. Finalment, la reducció del sou s’ha aprovat amb els vots a favor del PSC, Junts, ‘comuns’ i VOX, i l’abstenció de la resta de l’oposició (Tots, ERC i Sumem). Escolta la postura dels portaveus, en l’arxiu adjunt.

David Tejero, el nou Síndic de la Ciutadania de Lloret de Mar
David Tejero, Síndic de la Ciutadania de Lloret de Mar

En el ple d’aquest 25 de setembre també s’ha modificat la dedicació d’hores i sou del Síndic del Ciutadà, David Tejero, qui ocupa el càrrec des de finals del 2022. El govern considera que la seva feina d’intermediari entre veïns i administració “és molt necessària”. Per aquest motiu passa a fer dues hores més atenció al ciutadà a la setmana, que se sumen a les 10 actuals. Tot plegat disposa d’una despesa de 3.900 euros per al període octubre-desembre.

En el debat d’aquest punt, l’oposició ha retret a l’equip de gobern que no s’hagi negociat aquests canvis en les condicions de feina del Síndic abans de portar-los al ple. També s’ha anunciat que el Síndic anterior, Joaquim Teixidó, presentarà la memòria de les actuacions del 2022 en el ple del mes d’octubre.

La proposta s’ha aprovat amb els vots de favor de l’equip de govern, l’abstenció de Sumem i VOX, i els vots en contra de Tots i ERC.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist