7.6 C
Lloret de Mar

El ple ha de fer un nou pas per a la nova residència de la gent gran

Es preveu que s'aprovi un punt perquè l'Ajuntament pugui demanar a la Generalitat que delegui la competència per gestionar l'equipament.

L'entrada de l'actual residència per a la gent gran (Ajuntament de Lloret de Mar)
L'entrada de l'actual residència per a la gent gran (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

El Govern municipal vol desencallar el projecte de la futura residència per a la gent gran. Per això vol que el ple doni l’autorització necessària per poder demanar al Govern de la Generalitat que delegui la competència per gestionar l’equipament. Actualment, aquesta competència l’Estat la té delegada en els governs autonòmics.

Recordem que l’octubre del 2020 es va signar un conveni entre l’Ajuntament i la conselleria de Drets Socials, que es va comprometre a finançar 48 places públiques noves al centre. Aquesta xifra es tradueix en una dotació pressupostària d’un milió i mig d’euros anuals per part de l’executiu català. El Govern català, però, no està complint la seva paraula i des de Lloret de Mar es vol desencallar l’assumpte.

Imatge digital del projecte de la nova residència per a la gent gran de Lloret. (Cedida)
Imatge digital del projecte de la nova residència per a la gent gran de Lloret

Si aquell conveni s’hagués complert, les obres haurien hagut de començar aquest any. Per això el govern municipal busca la manera de desencallar-ho i ha decidit sol·licitar a la Generalitat que li delegui la competència de gestió de la residència. “És un dels tràmits que ens està costant més de desbloquejar amb l’actual conselleria de Drets Socials, hi ha diferents qüestions burocràtiques que ens impedeixen formalitzar aquest conveni, i hem entès que el camí més eficient seria que la Generalitat ens atorgui aquesta competència perquè l’Ajuntament pugui construir aquesta residència per a gent gran”, ha comentat Jordi Sais, regidor de Serveis Jurídics.

“És un dels tràmits que ens està costant més de desbloquejar amb l’actual conselleria de Drets Socials”

Jordi Sais

Si l’Ajuntament aconsegueix que se li delegui aquesta competència, la Generalitat haurà d’aportar el pressupost necessari per construir l’equipament.

“En base que ens donin aquesta competència que, per se, és de la Generalitat, es veuria obligada a donar el finançament necessari”

Jordi Sais

Actualment, el centre de gent gran disposa de 16 places públiques i 8, finançades per la Fundació Nicolau Font. Amb la incorporació d’aquestes 48 places que ha de finançar el govern català, Lloret de Mar tindrà un total de 72 places de residència assistida públiques. Si hi sumem les privades, seran un total de 136. A més, estan projectades 20 places de centre de dia per a persones dependents.

La futura residència està projectada al turó de Can Buch i comptarà amb vuit unitats de convivència, cadascuna de les quals comptarà amb 17 residents.

Si la Generalitat delega les competències a l’Ajuntament, el regidor Sais assegura que els tràmits per fer la licitació seran ràpids.

El ple se celebrarà avui, a les sis de la tarda, i es podrà seguir en directe per Nova Ràdio Lloret, tant per l’FM com pels canals telemàtics.

Altres punts

El ple d’aquesta tarda, on es parlarà de la residència per a la gent gran, compta amb 23 punts a l’ordre del dia.

Entre altres coses, hi ha una modificació de crèdit i l’aprovació del conveni de delegació de les competències de tractament dels residus municipals entre l’Ajuntament i el Consell Comarcal de la Selva.

A més, es presenten quatre mocions. La primera, és de Lloret en Comú en relació al mercat municipal. Els comuns volen instar l’equip de govern a iniciar el corresponent expedient per a l’adjudicació o lloguer de les parades del Mercat Municipal tan ràpid com sigui possible; i també que instal·li mòduls en un espai cèntric, perquè els paradistes puguin continuar amb els seus negocis.

Les altres tres, les presenta el PSC. Una és per la prevenció i l’abordatge integral, social i emocional de al problemàtica del suïcidi a Lloret de Mar; la segona, proposa que Lloret se sumi a la Xarxa de ciutats lliures de tràfic de dones, nenes i nens destinats a la prostitució; i l’última, la identificació i retirada de l’amiant a Lloret de Mar.

Sobre el ple municipal, afegir que l’Atlètic Club Lloret ha convocat les famílies a assistir el ple per mostrar el seu descontentament a la distribució que ha fet l’ajuntament dels espais esportius.

Com ja hem dit, el ple se celebrarà avui, a les sis de la tarda, i es podrà seguir en directe per Nova Ràdio Lloret, tant per l’FM com pels canals telemàtics.

spot_img

El + Vist