13.7 C
Lloret de Mar
Ple municipal telemàtic d'aquest dilluns

Aprovat definitivament el nou Reglament Orgànic Municipal que regularà, entre altres, el ple

El ROM s'ha aprovat de manera definitiva al ple d'aquest dilluns amb el vot negatiu de Cs i PSC. El document regularà el funcionament i l'organització dels òrgans municipals.

Ple municipal telemàtic d'aquest dilluns

Darreres Notícies

Lloret serà un dels escenaris de la nova sèrie “Bienvenidos a Edén”, de Netflix

Serà un thriller juvenil protagonitzat per Amaia Abersasturi, Amaia Salamanca, Belinda Pop, Ana Wagener, Guillermo Pfening i Albert Baró.

Miguel Molina, amb l’equip Iron Lynx, guanya les 4 hores de Barcelona

El pilot lloretenc, juntament amb els italians Matteo Cressoni i Rino Mastronardi, va pujar a l’esglaó més alt del podi.

200 persones participen en la campanya de donació de sang a Lloret de Mar

Al Centre Cívic del Rieral, es van registrar 51 donacions i 8 oferiments, mentre que al Teatre, es van fer 116 donacions i 19 oferiments.

L’Institut Rocagrossa organitza una jornada per conèixer la formació professional dual

L’esdeveniment es durà a terme aquest dimarts, al Teatre Municipal, al llarg de tot el matí: de 9h a 13h.

L’escola Immaculada Concepció participa al concurs VideoMAT, amb alumnes de Primària

En aquest certamen, els alumnes posen de manifest aplicacions de les matemàtiques o la seva presència en l’entorn a través de vídeos.

El ple ha aprovat aquest dilluns el Reglament Orgànic Municipal (ROM) de manera definitiva. Tot i així, l’aprovació ha tornat a generar molt de debat amb alguns grups de l’oposició, en concret Cs i PSC.

Les dues formacions han criticat que el Govern no hagi tingut en compte algunes de les al·legacions presentades per ells (de Cs no n’han estimat cap de les deu presentades; del PSC només sis, de dotze) i han votat en contra. Tot i així, la resta de regidors han donat suport al reglament, que regularà el funcionament i l’organització dels òrgans municipals, entre els quals el propi ple.

Es tracta d’una demanda històrica dels diferents grups municipals, atès que fins ara l’Ajuntament es regia pel ROF, el Reglament d’Organització i Funcionament de les entitats locals.

El nou reglament, que té 125 articles, i, entre altres coses, preveu la convocatòria d’un ple anual l’últim trimestre de cada any per debatre sobre l’estat del municipi; es potencia la participació ciutadana regulant com es podran convocar consultes populars, donar veu als ciutadans que tinguin interès en presentar precs i preguntes al ple i les entitats podran presentar mocions; i regula la junta de portaveus i estableix qui en forma part (tots els portaveus de grups municipals i aquells treballadors municipals o regidors que convoqui l’alcalde en considerar que poden aportar un coneixement destacat d’algun punt en concret que s’hi tracti).

- Publicitat -

El + Vist

Lloret impulsa un Pla de Sostenibilitat Turística per als propers 4 anys

L’alcalde, Jaume Dulsat, ha explicat que es tracta d’un projecte pioner, transversal, interdisciplinari i integrador, que té en compte tots els aspectes de Lloret de Mar, “com a destinació turística i també com a ciutat”.