Dimecres, 28 octubre 2020
14.2 C
Lloret de Mar
Un moment de l'últim ple municipal

El Govern de Lloret vol que els veïns puguin presentar mocions directament al ple

És el que preveu la proposta de reglament orgànic que ha fet l'equip de govern. Ciutadans critica que la proposta pretén silenciar l'oposició, perquè limita el nombre de mocions que pot presentar cada grup.

Un moment de l'últim ple municipal

Darreres Notícies

L’Ajuntament signa un conveni amb Pas a Pas per atorgar-li 9.000 euros

Es tracta d'un conveni que se signa anualment per ajudar a l'entitat a impulsar projectes per afavorir la inclusió d'infants que pateixen TEA.

L’Ajuntament destinarà 1,3 milions d’euros a comprar habitatges de lloguer social

Ara mateix Lloret només compta amb 10 pisos de titularitat municipal per a lloguer social i es considera una quantitat del tot insuficient.

Últims dies per posar el xip gratuïtament a les mascotes

La campanya, que també permet censar gossos, gats i fures gratuïtament durant un any, acaba aquest dissabte, 31 d'octubre.

El Gran Recapte d’Aliments aquest any serà virtual

La campanya, que és més necessària que mai, es farà del 16 al 21 de novembre.

Suspesa la castanyada del Xino-Xano per la situació de pandèmia

La castanyada s'havia de fer aquest diumenge, dia de Tots Sants. Però la situació de pandèmia ha portat els membres de la penya a decidir suspendre-la per prevenció.

El Govern municipal vol permetre als veïns de Lloret presentar mocions directament al ple municipal. És un dels punts que preveu el nou Reglament Orgànic Municipal (ROM).

Aquest document ha de regular l’organització i el funcionament dels òrgans municipals, entre els quals el ple. El regidor de Governació, Jordi Sais, apunta que un dels aspectes més destacats amb què s’està treballant és la possibilitat que associacions i particulars presentin mocions directament. Recordem que ara mateix, una entitat que vol presentar una moció ha de fer-ho a través d’algun grup municipal.

De moment, el Govern ha fet un esborrany del reglament i l’ha entregat als diferents grups de l’oposició, amb qui s’anirà reunint aquests dies per intentar consensuar un text.

La proposta ja ha generat les primeres crítiques per part de Ciutadans, que acusa el govern de voler silenciar l’oposició. El portaveu, Jordi Hernández, critica que el redactat provisional contempli que les formacions només puguin presentar una moció per cada plenari i formular un màxim de quatre preguntes. Ciutadans creu que una bona mostra que no es poden limitar el nombre de mocions que pot presentar cada partit és que ells, aquest mandat, n’han presentat onze, set de les quals s’han aprovat.

A aquestes crítiques, el regidor Jordi Sais recorda que es tracta d’un text provisional que en cap cas no és definitiu i, per tant, esperen poder fer les millores pertinents amb la col·laboració de la resta de grups.

SEGUEIX-NOS

4,928SeguidorsSeguir
3,288SeguidorsSeguir
12,913FansSeguir
- Publicitat -

El + Vist

L’ADF i l’Ajuntament denuncien l’incivisme dels abocaments il·legals

L'últim detectat ha estat a l'antiga carretera de Vidreres i ja s'ha retirat. L'ADF creu que podria tractar-se d'un taller mecànic il·legal.

Mor a la guerra d’Armènia Armen Knyazyan, propietari dels restaurants Giorgio i Xaloc

Tenia 46 anys, era una persona molt estimada i familiars i amics el recorden com un "heroi".

Demanen 24 anys de presó per a l’acusat de matar un italià a Lloret

Els fets van passar en una discoteca de la vila la nit del 12 d'agost del 2017, a la discoteca St' Trop.