Joaquim Teixidor, qui ha estat Síndic del Ciutadà a Lloret de Mar fins a finals del 2022, ha exposat en el ple d’aquest dilluns les actuacions realitzades al llarg de l’any passat. De gener a novembre, s’han realitzat 260 actuacions, entre consultes (153) i queixes (101), entre d’altres. De les queixes presentades, la immensa majoria s’han resolt a través de la mediació.
De les queixes rebudes, quasi la meitat (45) han estat motivades pel “famós radar”. Al llarg de poc més de mig any, el radar -ubicat “gairebé sense avisar” a l’avinguda Vila de Blanes- ha comportat unes 17.000 multes. Teixidor considera que s’hauria d’haver fet un període d’informació prèvia per als conductors, però creu que l’element “responia a un afany purament recaptatori”. L’anterior Síndic ha volgut afegir que les multes del radar han suposat “un daltabaix econòmic” per a molts conductors i alerta que les conseqüències continuaran encara força temps.
Joaquim Teixidor ha volgut esmentar algunes propostes que va fer durant el seu mandat però que no han estat acceptades, les quals assumeix “com un fracàs personal”. Com el conveni amb la propietat de Sant Pere del Bosc per restaurar el monument de l’Àngel i altres elements, la negativa d’habilitar places d’aparcament d’ús privatiu per a conductors amb mobilitat reduïda o contribucions especials per invertir en la millora dels carrers.
Teixidor, que ha estat el Síndic del Ciutadà des del 2014 fins al novembre del 2022, ha acabat el resum en afirmar que les queixes rebudes són “majoritàriament aspiracions legítimes i reivindicacions justes, que també serveixen per fer un Lloret millor“. Amb una sala de plens amb força públic, ha estat acompanyat de David Tejero, l’actual Síndic de Lloret, i del titular del servei de Vidreres.
En la ronda de portaveus posterior a les paraules de Teixidor, la majoria dels grups li han agraït la feina feta. L’alcalde Lamelas conclou que “ha deixar un bon llegat i un llistó alt” i recomana als veïns que “confiïn en aquesta figura”.
El Síndic del Ciutadà vetlla perquè l’administració respecti els drets dels ciutadans. En aquest sentit, pot supervisar l’activitat que duen a terme l’Ajuntament, les persones que en depenen o bé que pertanyen a un servei públic. Recordem que el Síndic no està subjecte a cap mandat imperatiu. No rep instruccions de cap autoritat i compleix les seves funcions amb autonomia i segons el seu criteri. És un servei gratuït i confidencial.