El turisme de Lloret de Mar genera 221 kg de CO2 al municipi, segons un estudi del projecte europeu Greentour. En aquest projecte, s’ha mesurat l’impacte d’emissions en cinc municipis diferents i Lloret se situa entremig d’ells en nivell d’emissions, en concret amb 23 kg de CO2.
La petjada de carboni més baixa és a Massif du Sancy (França), amb 132 kg de CO2, i el més elevat a Guimaraes (Portugal), amb 323 kg de CO2. El transport representa entre el 60 i el 96% de l’impacte que té el turisme.
A més, el projecte Greentour ha creat una ecoetiqueta per a establiments turístics que acredita l’impacte ambiental de l’establiment en nou categories diferents. A Lloret de Mar hi han participat una vintena de negocis.
Lloret de Mar és un dels municipis que participa en el projecte europeu Greentour per treballar per un turisme més sostenible. Aquest dijous s’ha tancat en una jornada a l’hotel Samba, on s’han presentat els resultats i també aquesta eina d’avaluació ambiental per a establiments.
Es tracta d’una ecoetiqueta que té un codi QR a partir del qual es pot veure una fitxa de resum de l’impacte ambiental de l’establiment en nou categories diferents, referents al canvi climàtic, a l’escassetat d’aigua o a l’esgotament d’ozó.
A Lloret de Mar hi han participat 19 establiments: un 63% són allotjaments, un 21% restaurants i un 16% activitats de lleure. L’objectiu és que cada negoci pugui obtenir aquesta etiqueta per tal que els clients puguin veure el seu impacte ambiental.