82 persones participen en la nova edició del Voluntariat per la Llengua. En concret, hi ha 35 de noves, que s’han afegit a les 47 que van començar al novembre i que han volgut repetir en el programa.
Són unes xifres que es valoren de manera positiva des de l’Oficina de Català de Lloret. Segons la seva directora, Cesca Cornellà, “al gener en els cursos hi havia dos grups de Bàsic 3, el nivell en què les persones es poden incorporar al Voluntariat per la Llengua. Els grups eren nombrosos i la conseqüència ha estat que tenim molts aprenents interessats en fer conversa en català”.
A banda de formar parelles lingüístiques, també és habitual que es treballi en grups de tres o quatre persones. En aquesta edició, fins i tot, hi ha un grup de sis, gràcies a la col·laboració d’una voluntària amb molta disponibilitat. Cornellà explica que “ens faltaven voluntaris i hem tingut la sort que una voluntària amb molta disponibilitat se’ns va oferir i ens ha anat com anell al dit”.
Les dones joves de l’est són el perfil predominant en els aprenents d’aquesta edició del Voluntariat per la llengua. Pel que fa als voluntaris, hi ha més varietat de participants.
El Voluntariat per la Llengua és un programa que facilita la conversa en català a les persones que tenen coneixements bàsics de la llengua i necessiten practicar-la. El compromís dels participants es trobar-se una hora a la setmana durant almenys 10 setmanes, per parlar en català en un context distès.
A través d’aquesta activitat, es vol aconseguir que els aprenents millorin la seva fluïdesa amb la parla catalana i, de pas, fomentar l’ús social de la llengua. A més, les trobades, que poden ser virtuals, també serveixen per posar en contacte persones de diferents cultures i generar cohesió social.