27.2 C
Lloret de Mar
La terrassa de la bodega Sa Xarxa el març del 2019

Els bars, restaurants i cafeteries podran ampliar les terrasses per fer front a la crisi del coronavirus

L'objectiu és ajudar a salvar llocs de treball i afavorir l'obertura i la viabilitat econòmica dels establiments. La mesura s'ha acordat entre govern i oposició.

La terrassa de la bodega Sa Xarxa el març del 2019

Darreres Notícies

L’Ajuntament permetrà aquest estiu, de manera excepcional, l’ampliació de l’espai de terrasses de bars, restaurants i cafeteries. La decisió l’han pres unànimament el Govern i l’oposició.

El consistori ha pres aquesta decisió davant l’excepcionalitat del moment amb l’objectiu d’ajudar a salvar llocs de treball i afavorir l’obertura i la viabilitat econòmica dels establiments. És per aquest motiu que autoritzarà que bars, restaurants i cafeteries augmentin la seva capacitat de terrassa en compensació de la pèrdua d’espai que pugui venir derivada de les limitacions d’aforament i separació de taules a què obliguen les mesures de seguretat per evitar contagis de Covid-19.

L’ampliació serà possible ocupant espai de voreres contigües i properes i, fins i tot, ocupant algunes places d’aparcament adjacents als propis locals. Tal com ha explicat la regidora de Serveis Econòmics, Lara Torres, les ampliacions de terrasses que estiguin a la via pública hauran de disposar d’elements separadors entre els clients i els vehicles que circulin per la calçada.

Aquesta mesura es farà mitjançant decret d’alcaldia i tindrà caràcter temporal per la qual cosa no suposarà cap variació en l’ordenança de via pública. A més es preveu un descompte del 50% de la taxa d’ocupació de via pública del total de metres que cada local tingui aprovat ocupar.

Cada establiment haurà de fer la petició d’ampliació al més aviat possible. La Comissió de Vialitat de l’Ajuntament -integrada per la Policia Local, la secció de Mobilitat, Via Pública, Serveis Jurídics i els regidors corresponents- valorarà i aprovarà individualment cada sol•licitud. Cal tenir en compte que els bars, restaurants i cafeteries que fins ara no disposaven de terrassa o la tenien en un retranqueig privat, també podran fer la seva sol•licitud per la mesura extraordinària.

Si tot va bé i la setmana que ve entrem a la fase 1, els bars, restaurants i cafeteries ja podran tornar a obrir les seves terrasses.

L’any 2019, a Lloret van haver-hi 208 establiments que van tenir el permís per posar una terrassa amb un import total de 323.000€ de taxa.

Des de l’oposició, han volgut expressar la seva opinió tres grups municipals. Podeu escoltar a l’arxiu adjunt Miguel Gracia de Lloret en Comú, Francisco Pastor del PSC i Lluïsa Baltrons de Força Lloret. Recordem que la iniciativa compta amb el suport de tots els grups municipals. La mesura s’inclou dins del Pla integral de mesures de prevenció que està duent a terme sector públic i privat per adaptar la destinació per a l’estiu. A més, podeu consultar les mesures de suport a l’activitat econòmica que està aplicant l’Ajuntament aquí.

spot_img

El + Vist