20.1 C
Lloret de Mar
zona de la platja de Fenals on es permet l'accés als gossos

Els gossos ja poden passejar per la platja de Fenals

Es demana als propietaris que segueixin unes normes de conducta com recollir les defecacions dels animals i evitar que orinin a la sorra o bé al mobiliari urbà.

zona de la platja de Fenals on es permet l'accés als gossos

Darreres Notícies

Des d’aquest dimarts, els gossos poden passejar per la platja de Fenals. En concret, pel tram sud de la platja, situat entre la Casa del Mar i el parc de salut o activitats físiques que hi ha entre el bosc i el passeig marítim. El sector on es permet la presencia d’aquests animals de companyia ocupa més de 10.000 metres quadrats de sorra, que, segons fonts municipals, es troben senyalitzats.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Orobitg, valora de manera positiva que la iniciativa sigui una realitat i recorda que “és una demanda molt important, hi ha una sector molt important de Lloret i també de les persones que ens visiten que volen gaudir de la platja amb les seves mascotes”.

La de Fenals és la primera platja de Lloret apta per als gossos. Això sí, hi ha un seguit de normes de conducta que els propietaris han de respectar. Entre elles, cal recollir les defecacions dels animals i evitar que orinin a la sorra o bé al mobiliari urbà.

Pel que fa a les races considerades perilloses, els animals han d’anar lligats i dur posat el morrió. Cal afegir que les sancions són més elevades que a la via pública. Poden arribar fins als 1.500 euros. Orobitg assenyala que “no tots els propietaris de mascotes compleixen les obligacions i, si això és sensible a l’espai urbà, a la platja encara més. És un factor determinant perquè no puguem habilitar un espai permanent”.

Orobitg també ha explicat que treballen per a implantar més trams lúdics pels gossos i es preveu crear una nova zona d’agility a Can Xardó. En aquest sentit, explica que és complicat tenir un espai permanent a les platges perquè la presència d’animals puntua negativament a l’hora de poder rebre distincions com les banderes blaves.

Aquesta possibilitat, la de permetre la presència dels gossos en aquest tram de la platja, es va aprovar, mesos enrere, en el ple de l’Ajuntament de Lloret. Primer, va tirar endavant la moció i després es va modificar l’ordenança de tinença i protecció d’animals.

El període en què es permet la presència de gossos a la platja és per un període determinat. Des d’aquest 16 d’octubre fins el 14 de maig. És a dir, fora de la temporada alta de bany, per no molestar les persones.

spot_img

El + Vist