7.6 C
Lloret de Mar

Els grups municipals de Lloret es volen reunir amb el conseller d’Educació

Arran d'una moció de Cs, el ple ha decidit que l'alcalde sol·liciti una reunió amb Cambray, en què assistiria un representant de cada grup municipal i representants de les direccions i les famílies dels centres lloretencs.

El conseller Josep Gonzàlez-Cambray, en comissió parlamentària (Parlament de Catalunya)
El conseller Josep Gonzàlez-Cambray, en comissió parlamentària (Parlament de Catalunya)

Darreres Notícies

L’alcalde, Jaume Dulsat, sol·licitarà una reunió amb el conseller d’Educació, Josep González-Cambray, perquè la comunitat educativa del municipi i un representant de cada grup municipal puguin exposar-li la complicada situació que viuen les escoles i instituts de Lloret de Mar.

La proposta l’ha posat sobre la taula Cs, que ha presentat una moció que finalment ha estat aprovada per unanimitat amb una esmena de l’equip de govern. I és que tots els grups coincideixen en què cal buscar solucions a les aules lloretenques, que estan saturades i viuen una situació “extrema”. La moció posa de manifest que “a la majoria de les classes de tots els centres educatius la ratio d’alumnes és superior a l’establerta per la normativa”; a més, s’han perdut aules per manca d’espai i, en alguns casos, fins i tot s’ha de fer classe als passadissos o s’utilitza la biblioteca com a menjador.

La formació taronja ha portat el tema al ple de Lloret després que el Telenotícies de TV3 fes un petit reportatge sobre la situació en els centres educatius lloretencs, on el regidor d’Educació, Albert Ferrández, manfiestava que la situació és de “calma tensa” i que és necessari crear noves places; com a resposta, però, el director dels Serveis Territorials d’Educació a Girona, Adam Manyé, afirmava que no eren necessàries noves places educatives a Lloret de Mar.

Segons la moció aprovada, l’alcalde sol·licitarà aquesta reunió amb el conseller Cambray perquè es pugui exposar l’actual situació dels centres escolars de Lloret de Mar que fa necessària la construcció d’un nou institut-escola. Si la petició no rep resposta per part del Departament d’Educació, l’Ajuntament convocarà un Consell d’Educació Municipal extraordinari per debatre com procedir de manera immediata.

spot_img

El + Vist