25.9 C
Lloret de Mar
Valeriia Zinchenko, al primer esglaó del podi (Club Natació Lloret)

Els infants ucraïnesos desplaçats comencen a entrenar-se amb clubs de la vila

Els clubs de Lloret han cedit places per aquests nens i nenes que volen seguir practicant esport.

Valeriia Zinchenko, al primer esglaó del podi (Club Natació Lloret)

Darreres Notícies

Un jugador de futbol de la base del Dinamo de Kiev, una karateka que ha competit a nivell internacional i una nedadora amb aspiracions a ser esportista olímpica. Són els casos més destacats que s’han trobat els clubs esportius de Lloret de Mar en la seva acollida d’infants ucraïnesos desplaçats.

Recordem que, setmanes enrere, l’Ajuntament va fer una crida a aquestes entitats per cedir places per aquests nens i nenes que volen seguir practicant esport. Ara, ja fa uns dies que els infants han pogut realitzar els primers entrenaments.

Una de les entitats que més participants ha acollit és el Club de Futbol Lloret, que compta amb vuit nens de diferents edats entre els que destaca l’Andrey, un nen que formava part del millor equip d’Ucraïna, el Dinamo de Kiev. Ara, s’entrena amb la base de l’entitat lloretenca per seguir millorant les seves habilitats.

Dos dels nens ucraïnesos al Club de Futbol Lloret (TV3)
Dos dels nens ucraïnesos al Club de Futbol Lloret (TV3)

Des del Club de Futbol Lloret, un dels entrenadors, Kiko Lazo, de la categoria prebenjamí, explica com s’ha pogut veure l’estima que tenen els nens i nenes de la vila per aquests infants desplaçats.

“Hem tingut l’Alex i en Max, un d’ells va fer un gol de penal i va ser molt bonic perquè tothom va anar a abraçar-lo”

Kiko Lazo

Una de les dificultats per treballar amb aquests infants és l’idioma. En Josep Mas, entrenador dels alevins del Club de Futbol Lloret, explica que alguns dels seus jugadors, que són de nacionalitat ucraïnesa però que resideixen a Lloret des de tota la vida, els ajuden a fer de traductors.

“A l’equip tenim des de fa anys tres jugadors de nacionalitat ucraïnesa que ens ajuden a fer de traductors”

Josep Mas

També han demanat jugar a futbol a la XEF de Lloret. El seu coordinador, Xavi Cuartero, explica que compten amb un nen de només 6 anys i assegura que l’adaptació en aquests primers dies ha estat molt bona.

“Tenim un nen de 6 anys i la seva adaptació és molt bona i els companys l’estimen molt”

Xavi Cuartero

El futbol no és l’únic esport que ha tingut demanda. Com a modalitat col·lectiva, també hi ha el futbol sala. En aquest cas, el Lloret Esportiu Futbol Sala ha acollit un jove de 13 anys en el seu equip infantil.

L’equip on juga un noi ucraïnès (Lloret Esportiu Futbol Sala)

L’entrenador, Anas Mahdati, explica que te la dificultat de l’idioma, però a través d’imitar la resta de companys aconsegueix realitzar els entrenaments amb èxit.

“Hem incorporat un noi que té 13 anys, no parla el nostre idioma ni tampoc l’anglès, però veu els exercicis i els intenta fer, el nostre esport és molt visual”

Anas Mahdati

Pel que fa als esports individuals, el Karate Do Lloret és una de les entitats que compta amb un dels casos més destacats. Es tracta de l’Helena, una noia que competia a nivell internacional quan vivia a Ucraïna i que ara ha volgut seguir entrenant amb l’entitat lloretenca. El president, Driss Labied, assegura que estava molt afectada per la guerra però que, amb el pas dels dies, se la veu més contenta.

“Estem molt contents de tenir l’Helena, que competia a nivell internacional i ara està entrenant amb nosaltres, esperem que deixi de pensar en la guerra, perquè estava força afectada, però ja la veiem més contenta”

Driss Labied

Una altra esportista amb altes aspiracions és la Valeria, que ha arribat a Club Natació Lloret amb dos germans més. Un dels tècnics de l’entitat, Joan Parra, explica com ha estat aquest cas.

“Hem acollit tres germans, i la Valeria és una nedadora d’un nivell molt important que aspira a poder ser olímpica”

Joan Parra

Aquests són alguns exemples de la tasca social que fan aquestes setmanes les entitats esportives de Lloret de Mar, que ajuden a fer més agradable el dia a dia de tots aquests infants, que han hagut de deixar casa seva per adaptar-se, ara, a una nova vida. 

spot_img

El + Vist