17.4 C
Lloret de Mar

Els municipis turístics treballen en un estudi per aconseguir un finançament estatal més just

En una reunió amb el secretari estatal de turisme, han insistit que no és just que l'Estat només tingui en compte el nombre d'habitants censats.

Els representants de l'ATM amb Fernando Valdés (Ajuntament de Lloret de Mar)
Els representants de l'ATM amb Fernando Valdés (Ajuntament de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Les destinacions de sol i platja de l’Estat espanyol reclamen, per enèsima vegada, un finançament més just. Fa pocs dies, els vuit municipis de l’Aliança de Municipis Turístics (ATM) de Sol i Platja s’han reunit amb el Secretari de Turisme de l’Estat espanyol, Fernando Valdés.

servicios profesionales jimenez

L’alcalde, Jaume Dulsat, argumenta que ara mateix l’Estat atorga subvencions tenint en compte només el nombre d’habitants censats i això no és just, ja que les destinacions turístiques atenen a moltes més persones i ofereixen molts més serveis que els necessaris per als veïns que apareixen al cens.  

“Els impostos de l’Estat els rebem en base a la quantitat d’habitants que hi viuen, però no en base a la quantitat de turistes que rebem, a la quantitat de serveis que prestem, al nombre de segones residències, de gent que ve a treballar… i, per tant, està molt descompensat”

Jaume Dulsat

Segons Jaume Dulsat, el secretari de turisme sempre els respon que ho tenen present i ho estan mirant. Però des de l’Aliança de Municipis Turístics han impulsat un estudi que demostri els seus arguments amb xifres i que marqui quina seria la fórmula per obtenir un finançament just.

 “Hem fet un pas més i estem elaborant un estudi que demostri, amb xifres, què és el que estem explicant i quina hauria de ser la fórmula perquè fos més justa”

Jaume Dulsat

La reunió es va fer divendres passat, a Madrid, on Fernando Valdés també va ratificar la iniciativa que ja havia anunciat fa unes setmanes la ministra de Turisme, Reyes Maroto, per desenvolupar un Pla Nacional Turístic de Sol i Platja durant l’any 2023. A més, aprofitant la trobada a Madrid, es va dur a terme la Junta Directiva de l’Aliança de Municipis Turístics i la Fundació Climent Guitart va presentar la càtedra.

spot_img

El + Vist