Diumenge, 7 març 2021
12.2 C
Lloret de Mar
La caseta de Proactiva, aquest matí

Els socorristes de Proactiva ja han començat la vigilància a les platges de Lloret i Fenals

Hi seran fins al 15 d'octubre. L'1 de juny passaran a vigilar també Cala Canyelles, Santa Cristina i Sa Boadella.

La caseta de Proactiva, aquest matí

Darreres Notícies

Jenn Díaz (ERC) reinvindica l’entrada massiva de les dones a la presa de decisions

Amb la mirada posada al 8M, l'escriptora i diputada ha presentat el seu llibre 'Dona i poder' aquest dissabte a Can Gallissà.

Més de 600 atletes, al control federat de La Sansi a Lloret

La prova s'ha fet aquest dissabte amb la presència destacada del mediàtic Àlex Roca, que corre amb paràlisi cerebral, i del lloretencs Jonathan Romeo, entre altres.

Dulsat tem que el repartiment de les ajudes es converteixi en “cafè per a tothom”

Ha estat en l'acte 'Nous paradigmes competitius en les destinacions de sol i platja', organitzat aquest dijous per la patronal turística Exceltur.

La restauració pot obrir fins a les 17h a partir el proper dilluns

L’alcalde de Lloret dona la benvinguda a les noves mesures i amb la mirada posada ja a l’estiu assegura que "ara hi ha molt en joc".

L’equip del videoclip ‘No calles’ està format sobretot per dones joves de Lloret

El projecte, que busca conscienciar en contra de la violència masclista, s'estrena aquest dissabte (19h) al Teatre de Lloret de Mar.

Avui ha començat el servei de socorrisme a les dues platges principals del municipi, la de Lloret i la de Fenals. El 15 de maig és la data habitual en què el servei es posa en marxa per atendre els banyistes que gaudeixen del mar.

Com cada any, a partir de l’1 de juny, el nombre de socorristes augmentarà i passaran a vigilar també Cala Canyelles, Santa Cristina i Sa Boadella. La xifra màxima és entre juliol i agost, quan normalment són 22 professionals vigilant la costa lloretenca.

Algunes de les dades que més destaquen de la temporada passada són les següents: els socorristes van fer més de 37.000 accions preventives, 3.000 intervencions entre picades de medusa, ferides lleus, cremades solars o contusions; i 500 assistències a persones discapacitades que van gaudir del bany.

El director operatiu. Oriol Canals, assenyala que la seva principal tasca és vetllar per la prevenció. Els principals riscos, a les platges de Lloret, són l’entrada i sortida de vaixells, l’exposició al sol i les zones de roques.

També cal tenir molt en compte l’estat de la mar en cada moment, senyalitzat amb la bandera verda, groga o vermella. Segons Oriol Canals, la majoria de banyistes són respectuosos amb les normes i remarca que sovint els autòctons són els menys les tenen en compte, ja que són més confiats amb el mar i això representa un risc.

A banda de la prevenció, Proactiva també ofereix primers auxilis, imprescindibles quan es produeix algun incident. El més habitual són les picades de medusa i les contusions.

El servei, que proporciona l’empresa Proactiva, s’allarga cinc mesos: del 15 de maig al 15 d’octubre. De fet, al costat de Barcelona, Lloret és el municipi del litoral català on el servei de socorrisme està operatiu durant més temps. El motiu és l’elevat nombre de banyistes que hi ha a la destinació, així com la voluntat de servei per part de l’Ajuntament.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Bernat Ribera accedeix per primera vegada a les semifinals d’una Copa d’Europa d’snowboard cross

El lloretenc va competir amb doble cita a Àustria: dissabte, va ser setzè, mentre que diumenge va acabar en el setè lloc.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.