Diumenge, 24 gener 2021
11.1 C
Lloret de Mar
L'autopista C-32, en l'actualitat

Els empresaris gironins defensen l’arribada de l’autopista fins a Lloret de Mar

Reclamen a la Generalitat un calendari de millores a nivell de vial, accessibilitat i senyalització de la futura carretera.

L'autopista C-32, en l'actualitat

Darreres Notícies

El temporal Glòria, un any després, a Lloret de Mar

Les afectacions més destacades –que ja han estat reparades- es van produir al passeig marítim i al passeig Ferran Agulló de Fenals.

La justícia manté la data de les eleccions per al 14F

El govern no es planteja ni un nou decret ni una nova data electoral i esperen la decisió definitiva del Tribunal Superior de Justícia, que podria ser com a màxim el dia 8 de febrer.

Maria Antònia Batlle, número 5 a la llista gironina de Junts per Catalunya

La lloretenca, llicenciada en dret i empresària del sector turístic, afronta aquesta nova etapa en el món polític amb "honor i ganes de treballar per Lloret i Catalunya".

Lloret acull la meitat de rodatges al 2020, a causa de la pandèmia de la Covid-19

El municipi ha estat la localització escollida per al rodatge de diverses escenes de la superproducció 'Uncharted' i també de sèries com 'El inocente', 'Vida perfecta', 'Merlí' o 'Todos mienten'.

Lloret, un dels punts de pas de la Tradeinn Cursa contra el Càncer de Girona

L’objectiu és recaptar diners per a la lluita i les investigacions oncològiques, en un any en què la majoria d’ajudes s’han destinat a la pandèmia de la Covid-19.

Els empresaris gironins, a favor del perllongament de la C-32 entre Blanes i Lloret i la ronda fins a Tossa. Així ho han expressat les Cambres de Comerç de Girona, Palamós i Sant Feliu de Guíxols, el grup Fòrum Carlemany i PIMEC. En un comunicat, defensen que aquesta és una “connexió necessària” atès que és una de les zones costaneres amb més trànsit del país alhora que comportarà “importants millores” per a l’economia i a la ciutadania.

La patronal FOEG no s’ha adherit al text per la falta d’unanimitat en el debat que es va fer en la darrera junta. Consideren que és un tema complex i que no hi ha hagut prou temps per decidir quin és el seu posicionament.

La resta d’empresaris recorden que aquesta connexió fa més d’una dècada que està pendent de concreció i consideren que la proposta ha tingut un “important procés de maduració” amb diferents períodes d’al•legacions.

A banda de les millores que diuen que hi haurà per a l’economia, el sector considera que s’ha “avançat molt” en la reducció de l’impacte mediambiental, al establir-se una secció de 3 carrils (2+1) que té menys afectació territorial i visual.

Pel que fa a les millores, afegeixen que hi haurà “clars avantatges de seguretat” en incorporar una separació per evitar xocs frontals, que permetin reduir la sinistralitat. I també una millora per agilitzar els desplaçaments, de manera que els conductors que utilitzin el tram viari reduiran a la meitat el temps a la carretera.

Es calcula que el perllongament permetrà descongestionar la GI-682, per on cada dia hi circulen uns 25.000 vehicles. Ara bé, reclamen a la Generalitat un calendari de millores a nivell de vial, accessibilitat i senyalització per tal que aquesta carretera sigui un “accés equiparable a la importància veïnal i turística” de la zona.

Els empresaris també subratllen que facilitarà la connexió de la Selva marítima amb el Maresme, el Vallès, el Barcelonès i Barcelona.

Pel que fa al tram fins a la rotonda de Cala Canyelles, defensen que aportarà una “clara millora” pel flux de vehicles que es dirigeixen directament a Tossa de Mar, mentre que l concreció de la necessària millora de la GI-660 fins a Tordera i del tram de la N-II Tordera–Sils permetrà tenir una via directa per l’arribada dels visitants i turistes espanyols i de la resta d’Europa.

- Publicitat -

El + Vist

Campanya de donació de sang a Lloret amb la col·laboració de la Immaculada Concepció

Els alumnes de 3r d'ESO han creat el lema 'A tu te'n sobra, a ells els en falta' i han fet els cartells i la difusió. La campanya es farà aquest dijous i divendres.

Lloret acull una campanya de reciclatge d’envasos al mercat setmanal del Rieral

És una iniciativa de l’Associació de Marxants de les Comarques de Girona i PIMEComerç Girona amb la col·laboració de l’Associació de Comerciants i l’Ajuntament de Lloret.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.