22.4 C
Lloret de Mar
Una de les poques cabines que queden a Lloret, a Fenals

En els propers mesos desapareixeran les cabines telefòniques

A finals d’aquest any deixaran de prestar servei, després que el govern espanyol hagi decidit posar fi al servei a tot l’estat, on queden 2.500 cabines.

Una de les poques cabines que queden a Lloret, a Fenals

Darreres Notícies

Últims mesos de “vida” per a les prop de 2.500 cabines telefòniques que encara sobreviuen als carrers de Catalunya. A finals d’aquest any deixaran de prestar servei, després que el govern espanyol hagi decidit posar fi al servei a tot l’estat.

Segons Telefònica, qui es fa càrrec del servei, la desaparició d’aquestes instal·lacions es produirà d’acord amb l’avantprojecte de la llei general de Telecomunicacions, que es preveu que entri en vigor a finals d’aquest any. Fins ara, el govern espanyol obligava a la companyia a mantenir les cabines com a servei universal.

El servei està assegurat fins al 31 de desembre, però les cabines ja poden ser retirades si els ajuntaments així ho sol·liciten a Telefònica. I és que el seu ús és pràcticament inexistent. Segons la Comissió Nacional dels Mercats i la Competència, el 88% de la població de l’Estat espanyol reconeix no haver fet servir mai una cabina de telèfon i només l’1% l’ha utilitzat en l’últim any.

En total, Catalunya compta, a data del 31 de desembre del 2020, amb 2.470 cabines telefòniques. Per demarcacions, on hi ha més és a Barcelona, amb 1.784 punts, seguida de Tarragona, amb 291. Per la seva part, a Girona en queden 245, algunes de les quals a Lloret de Mar, mentre que a Lleida n’hi ha 141.

spot_img

El + Vist