8 C
Lloret de Mar

Ensenyament recorda que la competència en el servei de menjador escolar és del consell comarcal de la Selva

Reproduïm el Comunicat del Departament d’Ensenyament, referit al cas de l’adjudicació irregular del servei de menjador escolar per part del Consell Comarcal de la Selva. Davant les informacions aparegudes al Diari de Girona, en data 15 de maig de 2015, el Departament d’Ensenyament vol posar de manifest: 1.- Al setembre de 2012 sorgeix un conflicte […]

Façana de la Generalitat de Catalunya
Façana de la Generalitat de Catalunya

Darreres Notícies

Reproduïm el Comunicat del Departament d’Ensenyament, referit al cas de l’adjudicació irregular del servei de menjador escolar per part del Consell Comarcal de la Selva.

servicios profesionales jimenez

Davant les informacions aparegudes al Diari de Girona, en data 15 de maig de 2015, el Departament d’Ensenyament vol posar de manifest:

1.- Al setembre de 2012 sorgeix un conflicte en el menjador d’una escola de Vilobí d’Onyar, per desavinences de les famílies amb la gestió d’aquest servei. Els serveis centrals i els serveis territorials d’Ensenyament a Girona van intentar resoldre’l, a través de les trobades amb ambdues parts. Com que el desacord continuava i els nens encara menjaven fora del recinte escolar, i davant del risc que això suposava pels infants, la consellera d’Ensenyament va instar, en conversa telefònica amb el president del Consell Comarcal de la Selva –el 18 de setembre de 2012-, a resoldre immediatament el problema generat.

2.- Atès que el Consell Comarcal no resol la situació, tres dies després de la conversa telefònica, el Departament d’Ensenyament decideix treure la competència de gestió d’aquest menjador al Consell Comarcal, que va passar a assumir-se pels serveis territorials d’Ensenyament a Girona, sense que s’hagi produït cap altre tipus d’incidència en el  menjador de Vilobí d’Onyar.

3.- D’acord amb el que preveu el Decret 219/1989, d’1 d’agost, de delegació de competències de la Generalitat a les comarques en matèria d’ensenyament, els Consells Comarcals han de rebre una dotació econòmica que cobreixi les despeses de gestió dels serveis de transport i menjador escolar traspassats. Des de l’any 1996, els convenis que anualment signen els Consells Comarcals amb el Departament d’Ensenyament, fixaven el cànon en un 5% de l’import dels serveis gestionats.

4.- Des del curs 2012-2013, el Departament d’Ensenyament va rebaixar l’import del cànon abonat a tots els Consells Comarcals, que va passar del 5% al 3,5%, per tal d’incrementar la partida destinada a beques menjador.

5.- En virtut d’aquesta transferència de competències, els Consells Comarcals són els únics responsables de la contractació dels serveis de menjador. Per aquest motiu, al Departament d’Ensenyament no li correspon intervenir en cap de les diferents fases de contractació dels 40 concursos que periòdicament realitzen els Consells Comarcals.

6.- Tot i això, el Departament d’Ensenyament havia recomanat als Consells Comarcals que els concursos d’adjudicació de menjadors escolars es fragmentessin en lots, per poder atendre millor les demandes específiques de les escoles i les famílies, i promoure la diversitat de proveïdors.

15 de maig de 2015

spot_img

El + Vist