18.8 C
Lloret de Mar
Roda de premsa per presentar la Memòria 2021 de la Policia Local

Es millorarà la senyalització del radar de velocitat amb l’objectiu que tothom vegi que hi és

El regidor de Seguretat Ciutadana, Jordi Sais, insisteix en què l'únic objectiu del radar és reduir la velocitat dels cotxes i, conseqüentment, la sinistralitat.

Roda de premsa per presentar la Memòria 2021 de la Policia Local

Darreres Notícies

Reduir la sinistralitat ha estat l’objectiu principal d’ubicar un radar de velocitat a l’avinguda Vila de Blanes. Així ho destaca el regidor de Seguretat, Jordi Sais, després que aquest dijous es fes públic que la mesura ha permès reduir un 53% la sinistralitat en aquest tram de la població.

El regidor apunta que Lloret de Mar tenia uns nivells molt elevats d’accidentalitat i calia fer alguna actuació al respecte.

“L’objectiu bàsic i principal és intentar reduir el nivell i el volum d’accidents a la població, on tenim uns nivells molt elevats que havien estat objecte d’anàlisi per part de la Direcció General de Trànsit”

Jordi Sais

Un gran nombre d’accidents es concentraven en el trencant de l’avinguda Vila de Blanes cap a l’avinguda de les Alegries, entrant a Lloret. Amb el radar, s’han reduït aquests accidents. A més, el regidor també fa una valoració positiva del funcionament del radar semafòric que hi ha a l’alçada del càmping Santa Helena, on també hi havia moltes topades.

“Els dos trams on hi havia més accidents són al pas de vianants del càmping Santa Helena, on es va col·locar el radar semafòric, i al trencant cap a l’avinguda de les Alegries i amb el radar es busca que els vehicles no vagin a tanta velocitat”

Jordi Sais

Jordi Sais posa de relleu que la voluntat és que tothom sàpiga que existeix el radar i, per tant, està previst millorar-ne la senyalització.

“S’ha plantejat millorar la senyalització i col·locar alguna banda rogosa a l’asfalt perquè el conductor/a sigui conscient que s’està entrant en un tram de velocitat reduïda”

Jordi Sais

El balanç dels dos radars es va fer aquest dijous, en una roda de premsa en què també es van presentar altres dades de la memòria del 2021 de la Policia Local. El regidor destaca les novetats d’incrementar el patrullatge a peu a la zona del nucli antic i també a les urbanitzacions, que a Lloret són una quarantena.

Però Jordi Sais també creu que els agents van fer una molt bona tasca a l’estiu, a l’hora de fer complir a tothom el toc de queda a la una de la matinada.

A la roda de premsa també es va posar de manifest que, al llarg de l’any, el cos de seguretat, que va haver de sumar esforços en un context de pandèmia, va dur a terme més de 16.800 serveis, una dada que suposa un increment del 2,6% respecte del 2019.

spot_img

El + Vist