13.3 C
Lloret de Mar
Un dels carrers del nucli antic

Es posa en marxa un pla per reactivar el nucli urbà de Lloret de Mar

El principal objectiu és que el centre tingui més dinamisme, amb una millora de l’espai públic que provoqui la presència de més residents.

Un dels carrers del nucli antic

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret posa en marxa un pla per reactivar el nucli urbà. El principal objectiu és que el centre tingui més dinamisme, amb una millora de l’espai públic que provoqui la presència de més residents. L’espai on es vol actuar, tant aquest any com el 2022, va des de la plaça París en direcció a la platja.

Avui han començarat les obres del primer tram, al carrer Oliva, i posteriorment s’actuarà al carrer del Camí de les Cabres. S’hi renovarà el clavegueram, la llum, l’aigua i el paviment. Albert Ferrández, un dels regidors del nucli urbà, assenyala que “no és només un tema estètic, sinó que és posar al dia els diferents serveis, com els subministraments”.

Obres al carrer Oliva (Policia Local)

Una altra de les actuacions per revitalitzar el centre serà l’enderroc de l’Espai La Fàbrica, per crear-hi una plaça pública. A més, el consistori vol comprar un edifici per situar-hi el jutjat de pau i altres dependències municipals.

Escales de l’espai La Fàbrica (Quimi Puig, El Punt Avui)

A banda de la renovació integral dels carrers, l’Ajuntament també vol embellir algunes zones amb murals en cinc grups d’escales. Amb aquesta millora estètica, es vol facilitar el moviment de les persones, l’obertura de negocis i l’augment de la seguretat. A més, s’organitzarà un festival d’art urbà, que permetria crear un nou itinerari turístic i ajudaria a conservar el paisatge urbà.

Albert Robert, l’altre regidor delegat del nucli urbà, exposa que una de les finalitats és retornar la vida al nucli antic. Conclou que “cal revertir-ho, és necessari per casc antic”.

La millora del centre rebrà l’impuls del pla operatiu. La Generalitat i la Diputació de Girona hi aportaran un total de 900.000 euros entre aquest 2021 i el 2022, mentre que l’Ajuntament hi aportarà 600.000 euros en dues anualitats.

spot_img

El + Vist