Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
Un dels carrers del nucli antic

Es posa en marxa un pla per reactivar el nucli urbà de Lloret de Mar

El principal objectiu és que el centre tingui més dinamisme, amb una millora de l’espai públic que provoqui la presència de més residents.

Un dels carrers del nucli antic

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

L’Ajuntament de Lloret posa en marxa un pla per reactivar el nucli urbà. El principal objectiu és que el centre tingui més dinamisme, amb una millora de l’espai públic que provoqui la presència de més residents. L’espai on es vol actuar, tant aquest any com el 2022, va des de la plaça París en direcció a la platja.

Avui han començarat les obres del primer tram, al carrer Oliva, i posteriorment s’actuarà al carrer del Camí de les Cabres. S’hi renovarà el clavegueram, la llum, l’aigua i el paviment. Albert Ferrández, un dels regidors del nucli urbà, assenyala que “no és només un tema estètic, sinó que és posar al dia els diferents serveis, com els subministraments”.

Obres al carrer Oliva (Policia Local)

Una altra de les actuacions per revitalitzar el centre serà l’enderroc de l’Espai La Fàbrica, per crear-hi una plaça pública. A més, el consistori vol comprar un edifici per situar-hi el jutjat de pau i altres dependències municipals.

Escales de l’espai La Fàbrica (Quimi Puig, El Punt Avui)

A banda de la renovació integral dels carrers, l’Ajuntament també vol embellir algunes zones amb murals en cinc grups d’escales. Amb aquesta millora estètica, es vol facilitar el moviment de les persones, l’obertura de negocis i l’augment de la seguretat. A més, s’organitzarà un festival d’art urbà, que permetria crear un nou itinerari turístic i ajudaria a conservar el paisatge urbà.

Albert Robert, l’altre regidor delegat del nucli urbà, exposa que una de les finalitats és retornar la vida al nucli antic. Conclou que “cal revertir-ho, és necessari per casc antic”.

La millora del centre rebrà l’impuls del pla operatiu. La Generalitat i la Diputació de Girona hi aportaran un total de 900.000 euros entre aquest 2021 i el 2022, mentre que l’Ajuntament hi aportarà 600.000 euros en dues anualitats.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.