8 C
Lloret de Mar

Es presenta un nou Butlletí Sesmond amb motiu del Dia Internacional dels Arxius

Serà demà dijous, 9 de juny, a les 20 hores, a la sala d'actes de l'Ajuntament.

El cartell de 1955, de l'Òpera Marina (Arxiu Municipal de Lloret de Mar)
El cartell de 1955, de l'Òpera Marina (Arxiu Municipal de Lloret de Mar)

Darreres Notícies

Aquest dijous, 9 de juny, se celebra el Dia Internacional dels Arxius i Lloret de Mar s’hi suma amb la presentació d’un nou número del Butlletí Sesmond.

servicios profesionales jimenez

En aquesta publicació de Sesmond hi ha una desena d’articles que tracten temes molt diversos. La regidora de l’equipament, Ana García-Castany, en destaca alguns:

“Hi ha el projecte fet des de l’Arxiu de La Maleta, la Marina Garcia ha fet un article sobre el cartell del centenari de l’Òpera Marina i en Joan Domènech parla de Transports Pujol”

Joan Domènech

L’arxiver municipal, Quim Daban, assenyala que aquest butlletí forma part de la vessant històrica i cultural de l’equipament.

“A l’Arxiu conservem, organitzem i difonem el patrimoni documental del nostre municipi que, en certa manera, permet analitzar el nostre passat i entendre el present i l’estudi d’un futur millor”

Quim Daban

També hi ha un article que parla sobre el divorci per violència masclista al Lloret del segle XIX, a càrrec de Montse Sala, o escrits sobre personatges com el pintor Ramon Noé i Hierro i la seva obra a l’església parroquial de Lloret, de mossèn Martirià Brugada, o una aproximació a la col·lecció de Raül Roviralta i Astoul, a càrrec de Sara Vila.

A més, Quim Daban en signa un sobre els quinze anys de la pàgina web de l’arxiu, una eina que valora de manera molt positiva.

“L’obertura de l’arxiu les 24 del dia els 365 dies de l’any ens permet que moltíssima gent es pugui connectar i pugui consultar la documentació que tenim al nostre web”

Quim Daban

La presentació del butlletí Sesmond s’ha programat per demà dijous, a les vuit del vespre, a l’Ajuntament i han confirmat la seva presència tots els autors, ja sigui de manera presencial o virtual, que explicaran breument els seus articles.

spot_img

El + Vist