31.3 C
Lloret de Mar
Missatge informatiu a l'Esteve Carles

Escoles, instituts i llars d’infants, públiques i privades, tancades per prevenir el contagi del coronavirus

L'Ajuntament també ha tancat els equipaments municipals, culturals i esportius, sense cap data fixada per a la reobertura. Caldrà veure com evoluciona la situació.

Missatge informatiu a l'Esteve Carles

Darreres Notícies

Des d’avui i durant dues setmanes, els centres educatius de Lloret de Mar i d’arreu de Catalunya queden tancats com a mesura per prevenir la propagació del coronavirus. La mesura, imposada per la Generalitat, afecta escoles, instituts i llars d’infants, tant públiques com privades; així doncs, també estan tancades, seguint les mesures imposades pel departament de Salut, les escoles bressol Vailets i Marinada.

En principi, el tancament durarà catorze dies . Una decisió totalment inèdita al país, que deixa a casa 1.600.000 alumnes i gairebé 80.000 docents.

Les escoles estaven buides, aquest matí (NRLL)

I a banda dels centres educatius, l’Ajuntament també ha decidit tancar, des d’ahir dijous, tots els equipaments municipals, culturals i esportius de Lloret de Mar. L’alcalde, Jaume Dulsat, apunta que la mesura té sentit perquè s’ha pres a totes les poblacions catalanes a la vegada. I afegeix que és molt necessari seguir les indicacions de les administracions competents.

Reunió d’urgència, ahir al migdia (Ajuntament de Lloret de Mar)

Així doncs, estan tancats equipaments com el Casal de la Gent Gran, el Teatre, els centres cívics, els Puntets, els pavellons, la piscina, les pistes d’atletisme, el Museu del Mar, Can Saragossa o Can Font. I tampoc no es muntarà el mercat setmanal dels dimarts al Rieral. També s’han suspès totes les activitats de tipus esportiu, cultural o formatiu. Igualment s’ha activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya en fase d’alerta a Lloret.

La mesura és indefinida i caldrà seguir dia a dia com evoluciona la situació per decidir-ne la reobertura. En aquest sentit, l’alcalde no vol marcar cap data concreta.

Tot així, cal matisar que hi ha serveis mínims a l’Oficina d’Informació i Atenció Ciutadana (OIAC), al Servei d’Ocupació Municipal (SOM) i a l’Oficina de Turisme del Museu del Mar. Des de l’Ajuntament es recomana a la ciutadania fer els tràmits a través dels canals no presencials, és a dir, per telèfon, correu electrònic o xarxes socials.

Mesures de prevenció als equipaments municipals (NRLL)

Qualsevol gestió municipal que es faci presencialment haurà de seguir les recomanacions previstes, com ara mantenir un metre i mig de distància amb els treballadors públics, que està marcada amb una franja vermella al terra. A més es realitzarà una neteja intensiva a totes les instal·lacions municipals que romandran tancades aquests dies.

L’alcalde explica que de moment són necessàries totes aquestes mesures per reduir al màxim el contagi, que de moment és de 2,6 persones per a cada afectat, i caldrà arribar a una xifra inferior a 1. Creu, però, que es va en la bona direcció i demana responsabilitat a tots els veïns per poder tornar a la normalitat com abans millor.

Jaume Dulsat és conscient que la crisi del coronavirus generarà molts perjudicis al sector turístic del municipi. En aquest sentit, creu que un cop passi la crisi, caldrà treballar per intentar tenir una bona tardor que compensi la davallada d’activitats d’aquests dies. Tot i així, matisa que ara mateix no és moment de centrar-se en això, sinó que cal fer tots els esforços possibles per eradicar el virus.

spot_img

El + Vist