10.7 C
Lloret de Mar

Èxit en la 3a edició del Campus per a l’empleabilitat de joves no tutelats

La iniciativa l'impulsen la Fundació Climent Guitart i la Fundació Barça, amb la Fundación Diagrama, per ajudar el col·lectiu a formar-se per trobar una feina.

Els joves amb el pastís de graduació
Els joves amb el pastís de graduació

Darreres Notícies

Una vintena de nois han participat a la tercera edició del Campus de joves no tutelats per treballar l’empleabilitat. L’impulsen la Fundació Climent Guitart, la Fundació Barça i la Fundación Diagrama i aquesta ha estat la tercera edició.

servicios profesionales jimenez

Durant tota una setmana, estan allotjats a l’Hotel Guitart Central Park Aqua Resort, on reben formació en hostaleria i, a les tardes, participen en activitats esportives amb la Fundació Barça. Els joves es mostren molt agraïts de la iniciativa i asseguren que tenen moltes ganes de poder trobar feina.

“Hem passat una setmana genial, hem après moltes coses i m’agradaria treballar aquest estiu”

Ayoub

“Hem passat una setmana molt meravellosa, hem gaudit molt i hem après, també, i m’encantaria si trobés una feina a Lloret de Mar, jo i els meus amics”

Ayoub

La presidenta de la Fundació Climent Guitart i directora de Guitart Hotels, Cristina Cabañas, assenyala que les valoracions sempre són molt positives perquè és una gran oportunitat per al col·lectiu de joves no tutelats.

“Té un gran èxit, els nois estan molt contents, és una gran oportunitat, una setmana de formació que pot acabar amb un lloc de treball, els pot canviar el futur”

Cristina Cabañas

Cristina Cabañas espera poder fer créixer el projecte encara més. De fet, assenyala que el campus va néixer a Lloret, amb una vintena de joves, i la Fundació del Barça ja l’ha ampliat a un centenar de persones a tot l’Estat.

A més, aquesta temporada és especialment especial perquè el sector turístic passa per un moment complicat a causa de la manca de personal.

“Solucionem dos problemes de cop: com s’incorporen món laboral i dins de la societat i, a la vegada, la manca de talent que hi ha tan accentuada aquests últims temps”

Cristina Cabañas

Qui s’encarrega de la gestió del col·lectiu de joves no tutelats és la Fundación Diagrama, que rep amb els braços oberts la iniciativa de les fundacions Climent Guitart i del Barça. La coordinadora de Projectes d’Inserció de Diagrama, Ilene Glasser, creu que és una molt bona oportunitat per a ells.

“És una molt bona experiència, els joves estan molta agraïts, que és el més important, i ara queda mirar com es preveu la inserció laboral que és l’objectiu”

Ilene Glasser

Ilene Glasser posa de relleu la importància de comptar amb suport d’altres entitats per poder ajudar un col·lectiu tan vulnerable com aquest.

“Nosaltres fem la feina a dins, amb ells cada dia, però necessitem de les entitats externes per ajudar-los a acompanyar-los, que es puguin insertar i fer una vida el més normal possible”

Ilene Glasser

Qui s’encarrega de la formació dels joves durant el campus és el professorat dels cicles formatius d’hostaleria de l’institut Coll i Rodés. Un d’ells, Jordi Solé, està molt agraït que comptin amb ells cada any.

“Ens sembla una oportunitat boníssima participar en aquests projectes, perquè els nanos que venen són molt macos i venen molt predisposats a treballar i aprendre”

Jordi Solé

La Fundació del Barça també fa una valoració molt positiva del projecte, tot i que l’entitat ha declinat fer declaracions a Nova Ràdio Lloret.

Divendres es va fer el dinar de graduació del campus, en què els joves van elaborar el pastís de postres.

El pastís de graduació fet pels joves
El pastís de graduació fet pels joves

I la setmana es tancarà dilluns amb l’entrega de diplomes a la llotja del Camp Nou.

spot_img

El + Vist