Dissabte, 16 gener 2021
6.6 C
Lloret de Mar
Una clienta comprant a Greta Concept Store

Força Lloret proposa la creació d’una plataforma online per ajudar el comerç local

La formació presenta una moció en aquesta línia i també una altra per instar la Generalitat perquè elabori un pla per garantir la conciliació laboral.

Una clienta comprant a Greta Concept Store

Darreres Notícies

César Martínez agafa el relleu de Joaquim Martín al capdavant de la policia local de Lloret de Mar

El fins ara sotsinspector, de 55 anys, va arribar el 2009 a Lloret procedent de la policia de Granollers.

L’Hospital Sociosanitari de Lloret de Mar inicia la vacunació contra la Covid-19

S’han vacunat un total de 60 pacients i també rebran la primera dosi un total de 55 professionals, entre aquest dijous i divendres.

S’obre el termini per optar als horts de Can Ribalaigua

Els poden demanar únicament les persones empadronades a Lloret i les autoritzacions tenen una vigència de quatre anys.

Més de 37.000 persones visiten els equipaments culturals de Lloret al 2020

La pandèmia ha fet baixar els visitants a una tercera part respecte de l’any anterior. Les visites han generat prop de 100.000 euros en ingressos econòmics.

Avui, últim dia per utilitzar la targeta de la campanya ‘Compra a Lloret’

Donada la bona acollida que ha tingut, la previsió és repetir les targetes durant el 2021.

Força Lloret demana la creació i gestió d’una plataforma online per al comerç local de Lloret de Mar. Segons la portaveu, Lluïsa Baltrons, diferents associacions han demanat a l’Ajuntament la implementació de mesures urgents per fer front a l’impacte de la Covid-19 i poder mitigar les seves conseqüències econòmiques més immediates.

Arran d’aquesta crisi, són desenes els comerços que han hagut d’abaixar la seva persiana per sempre i, a més, la situació ha accelerat la crisi del comerç local provocada per internet.

Davant de tot plegat, la proposta de Força Lloret és que l’Ajuntament impulsi una campanya que treballi per a l’economia local i es creï una plataforma online per als comerços de la vila. Una iniciativa que, segons Força Lloret, hauria de tirar-se endavant de la mà de l’Associació de Comerciants

La proposta es debatrà al ple de dilluns vinent, ja que Força Lloret l’ha presentada en forma de moció.

A més, el grup municipal també presenta una moció per fer efectiva la conciliació laboral i reduir la desigualtat salarial de gènere a causa de la situació provocada per la crisi de la Covid-19.

La formació assegura que la tornada a la normalitat suposa un problema de conciliació i la perspectiva en els propers mesos no és gens esperançadora. En aquest context, les mares són el col·lectiu més afectat.

A més, també cal tenir en compte que hi ha moltes famílies que han de recolzar-se en les persones grans de la família per poder subsistir, malgrat que aquest col·lectiu sigui un dels més vulnerables per a la pandèmia.

Davant de tot plegat, la moció de Força Lloret pretén que l’Ajuntament insti la Generalitat a la redacció d’un pla específic i urgent amb accions i mesures concretes per a la conciliació dels treballadors i treballadores amb fills o amb tasques de cura.

El ple de dilluns vinent se celebrarà de manera telemàtica i es podrà seguir en directe a través de la pàgina web i el Facebook Live de la ràdio.

- Publicitat -

El + Vist

L’Ajuntament organitza una audiència pública sobre el pressupost del 2021

Serà aquest dijous, 14 de gener, a les 7 de la tarda, en format virtual. A través de la plataforma ZOOM.

Comencen a vacunar-se els professionals dels hospitals de Blanes i Calella

Aquesta setmana ha arribat una primera remesa de 150 dosis -75 per a cada centre- i es preveu que n'arribin més en els pròxims dies.

Força Lloret demana la retroactivitat en el pagament de les beques menjador

El grup municipal a l’oposició considera que la gestió d’aquestes ajudes no ha estat encertada i assenyala que la convocatòria s’ha fet tard, provocant que els beneficiaris només puguin gaudir-les a partir del mes de febrer.