28 C
Lloret de Mar
Una botiga encara amb el rètol, malgrat estar tancada

Força Lloret vol que es retirin els rètols dels negocis tancats per millorar la imatge del municipi

La formació considera que l'abandonament d'alguns locals, amb el rètol encara col·locat, genera una mala imatge de deixadesa i desídia per al municipi.

Una botiga encara amb el rètol, malgrat estar tancada

Darreres Notícies

Força Lloret demana que es retiri la retolació dels negocis tancats a Lloret de Mar.

- Publicitat -

La portaveu del grup, Lluïsa Baltrons, posa de relleu que durant els últims anys molts locals han hagut de tancar a la vila. Una situació molt agreujada per la crisi del coronavirus. Aquest fet ha generat l’abandonament d’alguns establiments i dels seus respectius rètols. Un abandonament que genera, segons el grup polític, una mala imatge de deixadesa i desídia per al municipi.

“Els locals tancats s’han multiplicat, a Lloret i a tot arreu, i l’abandonament d’alguns locals i dels rètols genera una mala imatge, de deixadesa i de desídia”

Lluïsa Baltrons

Per aquest motiu, la formació demana que l’Ajuntament impulsi una campanya informativa per comunicar als propietaris dels negocis tancats definitivament que han de retirar la retolació obsoleta en un termini determinat.

Una botiga encara amb el rètol, malgrat estar tancada
Una botiga encara amb el rètol, malgrat estar tancada

En aquest sentit, Força Lloret proposa que l’Ajuntament faci inspeccions per detectar els negocis tancats definitivament que encara mantenen la retolació i insti als propietaris a retirar-los en un termini de dos mesos. Si s’aprova la moció, en cas d’incompliment els serveis municipals retiraran els rètols, però el cost anirà a càrrec del propietari, que haurà d’abonar les despeses que es derivin d’aquesta actuació.

A més, tal com ha explicat Lluïsa Baltrons, la moció també demana que es revisi que els establiments que es mantenen oberts compleixin l’ordenança reguladora de l’ús de la via pública en relació a la retolació dels negocis. En aquest sentit, la normativa preveu les diferents tipologies de retolació i n’estableix l’alçada mínima de col·locació, les mides, els materials i colors, i que reuneixin les mínimes condicions estètiques. A més a més, els titulars dels establiments estan obligats a mantenir en perfecte estat de conservació aquests elements.

Força Lloret reconeix que els rètols compleixen una funció molt important per donar visibilitat a qualsevol negoci, ja que un rètol ben col·locat i dissenyat ajuda a reforçar la marca i probablement a causar una bona impressió de l’establiment. Però insisteix en la importància que tots compleixin la normativa i que, si es tanca el negoci, es retirin.

La moció es debatrà al ple de dilluns vinent, 31 de maig. Començarà a les 16.30 i es farà de manera virtual. Es podrà seguir a través del web i del Facebook Live de Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist