Divendres, 26 febrer 2021
11.3 C
Lloret de Mar
Jaume Dulsat, a la jornada d'avui

La Fundació Alícia presenta les línies de treball a seguir per posicionar la gastronomia lloretenca

Aquest matí, una trentena de persones de diferents sectors de Lloret de Mar han viatjat fins a les instal·lacions de la Fundació Alícia.

Jaume Dulsat, a la jornada d'avui

Darreres Notícies

El Puntet ha col·laborat en una desena de projectes vinculats a la Covid-19 al llarg del 2020

El Punt d'Informació Juvenil ha presentat la Memòria del 2020, amb totes les dades dels seus serveis.

La Piscina de Lloret, seu del Campionat d’Espanya de Natació sincronitzada, del 12 al 15 de març

La competició, que es farà en les categories aleví i infantil, reunirà 600 persones, entre participants i acompanyants,.

Viajeros Callejeros i Optica’m exposaran els seus casos d’èxit en un seminari

El seminari, organitzat pel Servei d'Ocupació Municipal (SOM), es farà demà, de 10 a 12 hores, de manera virtual i serà gratuït.

Lloret de Mar és el municipi gironí on més s’han reduït els delictes el 2020

Segons l'estadística del Ministeri de l'Interior, la tendència és de descens arreu arran de les restriccions per la pandèmia. A Lloret, han caigut a menys de la meitat, passant de 3.507 a 1.629.

Felix Duchampt, triatleta olímpic, s’entrena a la Piscina de Lloret

El francès -que té pràcticament assegurada la plaça als Jocs Olímpics de Tòquio- està a Lloret preparant-se a consciència amb una desena d'esportistes d'elit.

La Fundació Alícia presenta a una trentena de persones de Lloret de Mar el projecte per convertir la gastronomia del municipi en una cosa autèntica i amb entitat pròpia per poder-la utilitzar com a reclam turístic. L’objectiu és, per tant, que la cuina a Lloret sigui motiu de visita a la destinació.

Tant restauradors i hotelers com representants de l’administració i de Lloret Turisme són a la seu de la Fundació Alícia, ubicada a Sant Fruitós del Bages. El procés va començar la tardor passada, en què els representants de la fundació es van entrevistar amb els empresaris del municipi. Des de llavors s’ha estat fent un treball de camp, que avui continua amb l’estada al complex Mon Sant Benet.

En la jornada d’avui, a banda de conèixer les instal·lacions de la fundació de primera mà, es presentaran els resultats del treball de camp que s’ha fet fins ara i es donarà a conèixer el mapa de la cuina de Lloret a través de la història i la realitat actual. La gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan, explica que el principal serà conèixer la proposta estratègica i les línies de treball a seguir per posicionar la gastronomia lloretenca.

Elizabeth Keegan reconeix que ara mateix la gastronomia no té la importància que hauria de tenir a Lloret i per això es treballa en aquesta línia. La intenció és que el projecte estigui enllestit a finals d’aquest any amb pautes per a cada local, tot i que el pla estratègic a seguir es marca com a límit el 2022.

Alícia (que sorgeix dels conceptes ALI-mentació i cièn-CIA) és un centre de recerca en cuina, una fundació privada sense ànim de lucre creada l’any 2003, que treballa per millorar l’alimentació de les persones, amb especial atenció a les restriccions alimentàries i altres problemes de salut; fomenta la millora dels hàbits alimentaris, i que realça el patrimoni alimentari i gastronòmic dels territoris.

- Publicitat -

El + Vist

L’Escola de Gimnàstica Rítmica Lloret participarà en dos torneigs virtuals

Les noies d’individuals de base participaran al torneig del club Rítmica Vilablareix aquest dimecres; el conjunt infantil absolut participarà a un torneig de la Federació Basca de Rítmica de cara a divendres.

Oferir experiències per al turisme familiar, pot marcar la diferència a Lloret de Mar

Aquesta és una de les recomanacions que fa la consultora Castro a Lloret de Mar, per millorar la seva competitivitat amb el turisme familiar.

La vacunació a persones amb gran dependència comença aquest dimarts al CAP del Rieral

Des de l’atenció primària es contactarà via telefònica amb aquests usuaris per saber si volen rebre la vacuna. Un cop donin la seva conformitat, se’ls programarà per a la vacunació als diferents centres.