14.2 C
Lloret de Mar

Globasket torna a Lloret amb elevades xifres de participació i impacte econòmic

La tercera edició comença aquest dissabte, amb més de 3.000 persones implicades.

Pau Ribas i Josep Ramon Muro a la presentació del torneig
Pau Ribas i Josep Ramon Muro a la presentació del torneig

Darreres Notícies

Més de 3.000 persones, 160 equips, de 27 països diferents d’arreu del món, a partir d’aquest dissabte i durant dues setmanes, jugaran 580 partits. Aquestes són les elevades xifres del torneig Globasket. La tercera edició s’ha presentat aquest dilluns, apadrinada, de nou, per Pau Ribas, del Barça.

Lloret de Mar torna a ser la seu d’aquest esdeveniment, que en l’àmbit turístic es traduirà en 19.000 pernoctacions i amb un impacte econòmic de 3 milions i mig d’euros. Per tot plegat, l’alcalde, Jaume Dulsat, subratlla que és un “orgull acollir un torneig d’aquestes característiques”.

En els mateixos termes s’expressa el regidor d’Esports, Joan Bernat, que explica que “tenim multitud d’esdeveniments la setmana que ve, seguirem treballant en aquest camí, per posicionar Lloret de Mar com una vila esportiva de referència”.

La finalitat de Globasket és oferir molta pràctica, formació i una estada inoblidable als seus participants, que tenen entre 11 i 16 anys. A banda de la competició, s’ofereix tot una programació de conferències i activitats. Un dels objectius és evitar la frustració que pot causar en un futur no poder competir en equips d’alt nivell. En aquest sentit, el president i fundador de Globasket, Josep Ramon Muro, creu que “la gent busca l’excel•lència i en aquestes edats considerem que l’excel•lència ha d’arribar però no assegura ser un jugador professional”.

Pau Ribas, del Futbol Club Barcelona de bàsquet, i Leonor Rodríguez, del Wisla de Cracòvia, tornaran a ser els ambaixadors. El jugador blaugrana destaca que “la meva idea de venir aquí és l’aspecte formatiu del torneig”.

De fet, bona part dels participants aniran durant la seva estada a veure el Barça, disputant partits de l’Eurolliga.

Globasket comptarà amb la participació de jugadors de Mèxic, de l’Aràbia Saudita, de l’Argentina i de molts països més. També hi haurà el club de Bàsquet Lloret, que disputarà les categories cadet, infantil i mini. Felipe Cerro, president de l’entitat, exposa que “és una bona manera de fomentar el bàsquet”.

El torneig Globasket comença aquest dissabte, 24 de març, i s’allarga fins al 7 d’abril. Una de les novetats és que estarà dividit en dos torns i això ha facilitat que es pugui comptar amb més equips.

Durant aquestes dues setmanes, la competició ocuparà el pavelló municipal d’Esports i el de l’escola Pompeu Fabra. També es disputaran partits a la ciutat esportiva de Blanes i a Maçanet de la Selva.

spot_img

El + Vist