“Ensenyo a saber guanyar i perdre, que és molt important”. És el lema d’Antoni Caner, que quedarà sempre en el record. Per donar rellevància a la seva tasca, com un dels impulsors de l’atletisme a Lloret de Mar, l’Ajuntament li va fer un homenatge a títol pòstum en la 48a Festa de l’Esport, celebrada aquest passat diumenge.
Va ser un dels moments més emotius de la gala, amb la presència dels seus familiars. Plegats, van recordar la trajectòria d’Antoni Caner, que va començar a practicar l’atletisme als 15 anys, al seu municipi natal, Calella. Es va especialitzar en les proves de velocitat, com els 200 metres llisos, i també en el salt de llargada. L’any 1951, va ser el primer classificat en el Campionat d’Espanya, amb la selecció de la província de Barcelona, en la prova de relleus de 4 x 400 metres llisos. A més, també va batre el rècord de Calella dels 200 metres llisos, amb una marca que no va ser rebaixada fins a divuit anys després, per un atleta que ell mateix entrenava: Francesc Tarridas.
Anys després, al 1964, va dur a terme cursos d’entrenador d’atletisme i va fundar el Club Atletisme Calella. Pel que fa a la seva activitat professional, va treballar en el sector bancari i hoteler, passant també per Mallorca, per dirigir l’obertura dels hotels Java i Bali, al 1970. En la tardor d’aquell mateix any, va acceptar tornar a Catalunya per ser el director de l’Hotel President, l’actual Hotel Helios de Lloret de Mar. A més, també va estar al capdavant de la direcció d’altres hotels, com el Mireia. Més tard, l’any 1976, es va traslladar definitivament a Lloret, amb la seva dona i tres fills.
A la vila, va contactar amb Darwin Ribas i Josep Bernat per tal de potenciar l’atletisme a Lloret fins a poder crear el Club Atletisme Lloret. No tenien lloc per entrenar i van haver de demanar permís a l’Ajuntament per entrenar al passeig central. Més tard, es van cedir uns terrenys darrere de les actuals Pistes d’Atletisme, on es va fer un simulacre de pistes de 331 metres. L’any 1977, va proposar a l’Escola Immaculada Concepció que les seves alumnes s’iniciessin en la pràctica de l’atletisme. Llavors, Antoni Caner va motivar a multitud de nenes, que van practicar un esport que, en aquella època, era inexistent pel sector femení lloretenc. A més, també va dissenyar el primer xandall per competir.
A través d’aquest projecte, va obtenir molts èxits en els campionats escolars de Catalunya. Els més destacats van arribar l’any 1987, amb la Immaculada Concepció com a doble campiona per equips de Catalunya, en cros i en pista. Poc després, va ser el president en funcions del Club Atletisme Lloret, des del desembre de 1989 fins a octubre del 1990.
L’actual president del Club Atletisme Lloret – La Selva, Manel Fernández, recorda que “ens unia una molt bona amistat i em va agradar que l’Ajuntament el reconegués” en una nit en què l’entitat va recollir el Premi Llevant. Antoni Caner és una de les persones a les que se li va atorgar el premi Forjador de l’Esport, en reconeixement a la seva tasca esportiva. Va ser, en concret, en la Nit de l’Esport de l’any 1999.