24.4 C
Lloret de Mar
Els regidors d'ICV-EUiA en roda de premsa

ICV-EUiA proposa organitzar una consulta popular sobre els HUTs a Lloret de Mar

El grup municipal de l'oposició ha criticat la proposta de l’equip de govern pel que fa al futur Pla Especial Urbanístic sobre aquest tipus d’allotjament a la vila.

Els regidors d'ICV-EUiA en roda de premsa

Darreres Notícies

ICV-EUiA proposa que es faci una consulta popular a Lloret de Mar perquè sigui la població la que decideixi si vol o no vol Habitatges d’Ús Turístic a la vila. El grup municipal ho han anunciat en roda de premsa, aquest dijous. ICV-EUIA ha criticat la proposta de l’equip de govern pel que fa al futur Pla Especial Urbanístic sobre aquest tipus d’allotjament a la vila, ara que s’ha aprovat l’ordgienança que regula els HUTS.

La coalició considera que, amb els Habitatges d’Ús Turístic, es deixen de banda les necessitats socials i les conseqüències que pot generar com la competència deslleial als hotels o l’augment del preu del lloguer. El regidor Miguel Gracia assegura que “per ells, els HUTs només són sorolls i molèsties als veïns, no tenen en compte les conseqüències socials que poden tenir”.

ICV-EUiA anuncia que quan es porti a debat el pla en un plenari, cosa que preveuen que sigui a l’estiu, proposaran que es faci la consulta popular sobre els HUTs a través d’una moció. A més, el grup municipal de l’oposició reclama reduir el nombre d’HUTs, tant si es mira des del punt de vista de les places, com si es fa a partir del nombre d’allotjaments.

Aquestes mesures que proposarà la coalició, arriben després d’un estudi que han realitzat, en què s’extreuen diferents conclusions. Segons exposa el portaveu, Xavier Rodríguez Pacios, “els HUTs no són compatibles amb els hotels, perquè si els HUTs estan plens, els hotels no estaran plens, a més considerem que no donen llocs de feina, sinó que els destrueixen”.

ICV-EUiA també consideren escassa la reducció d’HUTs que s’experimentaria amb la proposta de l’equip de govern, que seria de 122. A més, critiquen que es veuran afectats els barris perifèrics que qualifiquen de populars.

spot_img

El + Vist