Dimecres, 27 gener 2021
11.3 C
Lloret de Mar
L'alcalde, en una fotografia d'arxiu

Jaume Dulsat demana una “actitud positiva” al sector turístic, tot i la gravetat de la situació

Argumenta que estaran en una millor situació les destinacions amb més percepció de seguretat.

L'alcalde, en una fotografia d'arxiu

Darreres Notícies

Bustek Films i l’Ajuntament rodaran un videoclip contra les agressions sexuals

Fan una crida per trobar homes d'entre 30 i 50 anys que vulguin col·laborar amb el projecte, que és sense ànim de lucre i té l'objectiu de conscienciar, sobretot, el jovent.

Comencen els treballs de neteja de la finca dels apartaments Bravapark de Fenals

Els treballs consisteixen en la neteja i adequació de tota la finca i el tancament de les parts de la planta baixa per evitar que pugui entrar ningú a l'edifici.

Albert Vinyals: “Ens hem de prendre el consum com un acte polític. Si vull botigues al poble, he de comprar al poble”

És una de les conclusions d'una enquesta d'Escodi, que es presentarà avui (15:00) en un webinar obert a tothom a través de la Plataforma Zoom.

Una 50a de fotografies, a la primera edició del concurs de fotografia comunitària

Del 5 al 15 de febrer s'obrirà el període de votacions, en què cada persona empadronada a Lloret major de 16 anys podrà escollir una foto.

Ja es pot votar per correu a les eleccions al Parlament

Qui encara no hagi fet la sol·licitud, té temps de tramitar-la fins al 5 de febrer.

Ara és el “moment clau per repensar les destinacions i saber aprofitar les oportunitats“, arran de l’aturada de l’economia per la pandèmia del coronavirus. Això afirma Jaume Dulsat, alcalde de Lloret i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que aquest dijous ha obert el tercer debat virtual del sector a les comarques de Girona.

Dulsat demana a l’empresariat “una actitud positiva“, tot i la gravetat de la situació. Argumenta que d’aquesta manera es podran aprofitar dels nous escenaris que s’estan obrint i demana als governs legislar a favor del turisme perquè “les coses passin ja”.

L’alcalde de Lloret assenyala que el moment actual representa una “revolució” per al sector turístic, així com pel seu futur immediat i a mig termini.

La platja gran de Lloret, deserta, durant l’estat d’alarma (font: Jordi Borràs, lamira.cat).

Afegeix que, quan retorni el flux de turistes, les destinacions han de treballar en base a dos conceptes o factors fonamentals. El primer és la percepció de seguretat, en el sentit, que els visitants aniran a aquell destí que sentin com a segur. El segon factor és la salut, entès com a paisatge, cultura i gastronomia. Jaume Dulsat recorda que Lloret fa temps que treballa per especialitzar-se en un destí saludable des del punt de vista gastronòmic.

Lloret de Mar ha tancat el 2019 amb un bon grapat d’establiments, entre restaurants i hotels, que són promotors de l’alimentació mediterrània o bé aptes per a celíacs. També n’hi ha uns quants, com tot el complex hoteler de l’Evenia i el Xaine, que tenen els dos distintius.

Posem-hi xifres. En el primer cas, el dels establiments que promouen l’alimentació mediterrània, n’hi ha una vintena a la destinació. Tots estan acreditats per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, a través del programa AMED.

Pel que fa a l’oferta sense gluten, ara mateix són una desena d’establiments. La majoria són hotels, que sumen 5.000 places acreditades per l’Associació de Celíacs de Catalunya. A més, cal sumar-hi el Gnomo Park i el Water World com a espai amb oferta sense gluten.

- Publicitat -

El + Vist

Jordi Martí i Xavi Tibau participen del Rally Lloret amb la fita de pujar al podi

Jordi Martí explica que han fet diverses millores tècniques en el cotxe i que estan "amb moltes ganes" de competir, després d’un any complicat pels esdeveniments del motor, a causa de la pandèmia.

L’Ajuntament ja ha fet el sorteig per conformar les meses electorals per si les eleccions es fan el 14F

Ahir a la tarda es tancava el termini per fer el sorteig, però les eleccions pengen d'un fil: entre avui i demà el TSJC ha de prendre una decisió.

L’Ajuntament ha lliurat 2.600 carnets MOLL al llarg del primer any de funcionament

Aquest carnet es va crear l'any passat perquè els veïns puguin visitar gratuïtament tots els equipaments del MOLL. L'Ajuntament valora positivament la demanda.