26.2 C
Lloret de Mar
L'alcalde, en una fotografia d'arxiu

Jaume Dulsat demana una “actitud positiva” al sector turístic, tot i la gravetat de la situació

Argumenta que estaran en una millor situació les destinacions amb més percepció de seguretat.

L'alcalde, en una fotografia d'arxiu

Darreres Notícies

Ara és el “moment clau per repensar les destinacions i saber aprofitar les oportunitats“, arran de l’aturada de l’economia per la pandèmia del coronavirus. Això afirma Jaume Dulsat, alcalde de Lloret i vicepresident del Patronat de Turisme Costa Brava Girona, que aquest dijous ha obert el tercer debat virtual del sector a les comarques de Girona.

Dulsat demana a l’empresariat “una actitud positiva“, tot i la gravetat de la situació. Argumenta que d’aquesta manera es podran aprofitar dels nous escenaris que s’estan obrint i demana als governs legislar a favor del turisme perquè “les coses passin ja”.

L’alcalde de Lloret assenyala que el moment actual representa una “revolució” per al sector turístic, així com pel seu futur immediat i a mig termini.

La platja gran de Lloret, deserta, durant l’estat d’alarma (font: Jordi Borràs, lamira.cat).

Afegeix que, quan retorni el flux de turistes, les destinacions han de treballar en base a dos conceptes o factors fonamentals. El primer és la percepció de seguretat, en el sentit, que els visitants aniran a aquell destí que sentin com a segur. El segon factor és la salut, entès com a paisatge, cultura i gastronomia. Jaume Dulsat recorda que Lloret fa temps que treballa per especialitzar-se en un destí saludable des del punt de vista gastronòmic.

Lloret de Mar ha tancat el 2019 amb un bon grapat d’establiments, entre restaurants i hotels, que són promotors de l’alimentació mediterrània o bé aptes per a celíacs. També n’hi ha uns quants, com tot el complex hoteler de l’Evenia i el Xaine, que tenen els dos distintius.

Posem-hi xifres. En el primer cas, el dels establiments que promouen l’alimentació mediterrània, n’hi ha una vintena a la destinació. Tots estan acreditats per l’Agència de Salut Pública de Catalunya, a través del programa AMED.

Pel que fa a l’oferta sense gluten, ara mateix són una desena d’establiments. La majoria són hotels, que sumen 5.000 places acreditades per l’Associació de Celíacs de Catalunya. A més, cal sumar-hi el Gnomo Park i el Water World com a espai amb oferta sense gluten.

spot_img

El + Vist