25.9 C
Lloret de Mar
Els jardins de Santa Clotilde, que formen part de la xarxa de jardins.

Jaume Dulsat participa en una conferència sobre jardins històrics a Budapest

L'alcalde ha presentat el projecte de la Xarxa Europea de Jardins Històrics, liderada des de Lloret de Mar.

Els jardins de Santa Clotilde, que formen part de la xarxa de jardins.

Darreres Notícies

L’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat, com a president de la Xarxa Europea de Jardins Històrics, s’ha desplaçat fins a Budapest (Hongria) per participar en una conferència internacional sobre jardins ornamentals.

Porta com a títol ‘Passat i futur del patrimoni enjardinat de castells, palaus, cases senyorials i centres religiosos’, organitzada per la Fundació de Patrimoni Hongarès de Jardins Històrics.

“Hem fet marca de la xarxa de jardins històrics i de Lloret de Mar”

Jaume Dulsat

Jaume Dulsat ha estat convidat per presentar el projecte de la Xarxa Europea de Jardins Històrics, que actualment està catalogada com a Itinerari Cultural Europeu pel Consell d’Europa, i explicar com aquestes iniciatives estan alineades amb les noves tendències turístiques i contribueixen a la preservació i difusió del valor d’aquests jardins històrics, patrimoni europeu.

Ponència de l'alcalde a Budapest
Ponència de l’alcalde a Budapest

Fins al proper 23 d’abril, paisatgistes, arquitectes, experts en jardineria, científics i professionals de l’àmbit acadèmic, així com responsables polítics a nivell internacional tractaran i debatran sobre temes d’investigació, planificació, restauració, manteniment, gestió i atenció als visitants de jardins europeus.

L’alcalde de Lloret explica que “és important compartir experiències, intercanviar idees i cooperar tant a nivell europeu com mundial. Des de Lloret podem explicar, per exemple, com els Jardins de Santa Clotilde s’han convertit en un pol d’atracció turística i que això crea molts avantatges tant per la imatge positiva de la destinació com pel fet de tenir un atractiu singular i diferenciador, i fins i tot per la seva rendibilitat econòmica ja que en el cas de Lloret es tracta d’un dels espais culturals més visitats amb més de 100.000 visitants a l’any”.

La Ruta Europea de Jardins Històrics està formada per 38 jardins històrics de nou països europeus diferents.

spot_img

El + Vist