19.2 C
Lloret de Mar
Agustí Maria i Vilà

Joan Domènech presenta la biografia d’Agustí Vilà i Galí

L'acte es farà demà dijous, a les 20 hores, al Pati de l'Erol.

Agustí Maria i Vilà

Darreres Notícies

Agustí Vilà i Galí era enginyer de professió, però historiador de vocació i, sobretot, amant de Lloret de Mar. Sempre va estar interessat en el passat lloretenc, especialment als temes vinculats amb la marina mercant. Ara, sis anys després de la seva mort, un altre erudit lloretenc, Joan Domènech, en presenta una biografia.  

Es titula Agustí Vilà i Galí. Un navegant de terra ferma i fa un repàs de les seves diferents facetes.

“Va fer d’historiador amb profunditat i va produir una sèrie de llibres definitius, dels quals destacaria La història de la marina mercant a Lloret, La història de la indústria suro-tapera i La història de l’església

Joan Domènech

Joan Domènech ha recordat que Agustí Vilà i Galí havia publicat la història de la seva nissaga i, amb la voluntat que algun dia algú la completés amb la seva pròpia biografia, va deixar un gruix de documents preparats. Els seus fills els van recollir i van creure que Domènech era la persona idònia per fer el relat.

Agustí Vilà i Galí amb Jordi Soliguer
Agustí Vilà i Galí amb Jordi Soliguer

El llibre l’ha editat l’Ajuntament i és el quart número de la col·lecció Sa Caravera. Aquesta complementa la col·lecció Es Frares, que ha permès, al llarg de 27 anys, publicar estudis vinculats a Lloret, on es tracten temàtiques ben diverses.

La presentació es farà demà dijous, a les vuit del vespre, al Pati de l’Erol, un lloc idoni, segons Joan Domènech.

L’acte anirà a càrrec de l’historiador Mario Zucchitello. L’obra es pot comprar a la Unitat de Patrimoni Cultural, a Can Saragossa, o bé a través del correu [email protected], al preu de 20 euros.

spot_img

El + Vist