15.4 C
Blanes

Jonathan Romeo i Núria Gil guanyen, amb solvència, la 2a Lloretrail

El lloretenc ha tret dos minuts al segon, Dimitri Sirjogins, seguit d'Àngel Mullera. Núria Gil, de Reus, ha quedat 5a a la general. El podi femení l'han completat Anna Comet i Sheila Avilés.

-

Jonathan Romeo, amb un temps de 59’09, i Núria Gil, amb 1h09′, han guanyat la segona Lloretrail. La cursa s’ha disputat aquest diumenge al matí amb un miler de participants i totes les mesures per la Covid-19, com les sortides esglaonades. 

Jonathan Romeo, que de moment encara no vol tornar a córrer professionalment, reconeix que ha estat una prova més dura del que esperava, però tenia una estratègia molt clara que li ha permès treure dos minuts de distància al segon classificat.

“He sortit ràpid des del principi i ha estat bastant dur al principi, però cada cop m’he anat trobant millor fins acabar guanyant”

Jonathan Romeo

L’atleta lloretenc, que ha passat una setmana recuperant-se de la trail de Rocacorba, té la vista fixada ara per al Campionat d’Espanya d’aquí a dues setmanes.

Núria Gil, primera a la Lloretrail 2021
Núria Gil, primera a la Lloretrail 2021

A la cita també hi serà present la guanyadora en la categoria femenina, Núria Gil, de Reus, que amb una cursa excel·lent ha quedat cinquena de la general.

“Estic molt contenta, no sabia quin tipus de muntanya em trobaria, però ha estat un molt bon recorregut i m’he sentit molt bé”

Núria Gil

En homes, Romeo ha tret dos minuts al segon classificat, Dimitrijs Serjogins, que també ha corregut la modalitat de 5 km, en què ha travessat la meta el primer. L’atleta serà a Lloret durant un mes per entrenar-se, com fa cada any.

El podi dels 13 km l’ha completat el també lloretenc Àngel Mullera, que ja va córrer a la Lloretrail de l’any passat.  

En noies, la més ràpida ha estat una gran Núria Gil, seguida d’Anna Comet. La tercera posició del podi l’ha ocupat Sheila Avilés, que ja havia de venir l’any passat, però una lesió ho va impedir. Assegura que ha estat una cursa dura i molt disputada.

El pas de la Lloretrail 2021 per Puig de Castellet
El pas de la Lloretrail 2021 per Puig de Castellet

En els 5 km, la més ràpida ha estat la letona Kitija Valtere, parella de Serjogins, i l’ha seguida Jackeline Gómez. El podi masculí l’han completat Josep Díaz i Carlos Gámez.

Entre les cares més mediàtiques, la d’Àlex Roca. L’atleta de 30 anys que corre amb una paràlisi cerebral que li provoca un 76% de discapacitat física. A l’Àlex, sempre l’acompanya la seva parella, Mari Carmen Maza, que li fa de traductora, ja que ell només es pot comunicar amb llengua de signes.

Des de l’organització, el president de La Sansi, José Luís Blanco, fa una valoració molt bona de la cursa i remarca l’elevada participació lloretenca.

“Hem demostrat que es poden fer curses massives sense aglomeracions i remarcar que, només a la dels 13km, ja han sortit fins a 73 lloretencs”

José Luís Blanco

Entre els participants de la cursa de 5 km hi havia la regidora d’Esports, Ana García-Castany. La valoració com a corredora és molt bona i com a regidora, també.

Vista aèria del pas de la Lloretrail per Puig de Castellet
Vista aèria del pas de la Lloretrail per Puig de Castellet

Aquesta ha estat la segona edició d’una cursa de muntanya que La Sansi espera que es consolidi aquí a la vila. La primera edició s’havia de fer el març de l’any passat, però les restriccions per la pandèmia van obligar a posposar-la en dues ocasions, fins que es va poder disputar al mes de juliol.

Espectacle singular sobre les havaneres, amb Xavier Albertí

Amb el lloretenc al piano i l'actor Alejandro Bordanove recitant textos, l'obra arriba aquest dissabte (20h) al Teatre de Lloret.

L’Ajuntament fa una crida a col·laborar amb la Marató

Centrada en la salut sexual i reproductiva, hi ha temps per comunicar les activitats solidàries fins aquest diumenge.

Inscripcions obertes a l’Escola d’Adults, per obtenir el Graduat en Educació Secundària

El centre, ubicat a la Casa de la Cultura, té 500 alumnes de perfil variat que busquen una segona oportunitat o millorar la seva formació.
- Publicitat -