“Un altre Lloret és possible”. Qui ho afirma és el professor universitari José Antonio Donaire, recercador de l’Institut d’Investigació en Turisme de la UdG, l’INSETUR, que aquest divendres oferirà una xerrada convidat a la vila per la plataforma Un altre Lloret és possible.
Donaire argumenta que la xerrada se centrarà en l’àmbit turístic, en el qual no té cap dubte que un altre Lloret és possible.
“Per descomptat: un altre Lloret és possible, especialment em refereixo a la part turística, on es pot anar amb una línia que permeti aprofitar les possibilitats que té aquesta ciutat”
José Antonio Donaire
Donaire exposarà quin és el context, tant nacional com internacional, i quines oportunitats permet aquet context per fer créixer l’activitat d’oci, la reducció de la distància i l’increment de l’escalfament climàtic, que “són les tres condicions que permeten la transformació del model turístic de Lloret”.
Les accions que cal dur a terme, Donaire les centra en dues: canviar el producte i canviar l’estructura temporal.
“Primer de tot canviar el seu producte: Lloret està centrada en el recurs platja i oci nocturn i, sense desmerèixer això, necessita empoderar-se en altres activitats i especialment esdevenir la porta d’entrada a les comarques gironines”
José Antonio Donair
“Lloret necessita canviar la seva estructura temporal: primer incrementant l’estada mitjana i, segon, desestacionalitzant que això ens ho permet, momentàniament, el canvi climàtic”
José Antonio Donaire
“Lloret de Mar té una imatge i això és una fortalesa, perquè és coneguda arreu, té una estructura d’allotjament forta i que s’ha reconvertit d’una manera molt evident els últims anys i, per tant, és molt competitiva i té uns actius molt bons, tant naturals com el paper que pot jugar com a porta d’entrada a un territori”, explica Donaire. En aquesta línia, el professor remarca la bona feina que s’ha fet els últims anys per transformar Lloret, tant des de l’administració com des del sector privat, però considera molt positiu que la ciutadania també vulgui involucrar-se en aquest procés de millora.

Una representant de la plataforma, Gràcia Ferrer, coincideix amb què s’ha fet feina molt bona els últims anys, però també ressalta que darrerament Lloret està “descontrolat”.
“Hi ha molta gent que ha apostat realment pel nostre destí, que té uns actius impressionants, el que passa és que se’ns ha descontrolat: tenim una quantitat de joves menors d’edat que ja els havíem tingut, però en períodes curtets. Hi ha un descontrol complet i això és el que volem canviar”
Gràcia Ferrer
L’acte serà presentat per Joan Gou, exregidor de Turisme, i es farà aquest divendres, a les set de la tarda, a la sala polivalent de la Casa de la Cultura.