12 hores. Diversos reptes sobre la taula. 14 estudiants de batxillerat. I un munt d’idees que van agafant forma fins a convertir-se en propostes per millorar els negocis. En això consisteix la Hackató que organitza cada any el Puntet.
La 7a edició es va dur a terme dijous passat, amb la discoteca Hollywood, la botiga de menjar per emportar Vianda i l’associació de comerciants.
En el cas de Vianda, el seu responsable, José Alberto Ciurletti, està molt content de les propostes rebudes per tenir més visibilitat, més enllà de l’ús de les xarxes socials. “Ens van crear un fulletó perquè la gent tingués més informació per saber què és Vianda i ens va encantar i segurament l’aplicarem; també un joc molt divertit perquè la gent quan vingui a la botiga pugui participar i guanyar tapers, vals, descomptes… i fomentar que la gent vingui més a la botiga”, ha explicat.
Ciurletti reconeix que l’activitat els va sorprendre positivament i recomana molt als empresaris locals que hi participin.
“Vam quedar molt sorpreses, ens va encantar i convidem les empreses a participar-hi l’any que ve, perquè realment aquests nois tenen moltes ganes de treballar i de fer créixer el poble”
José Alberto Ciurletti
També en fa una valoració molt positiva el responsable de Hollywood, Albert Aulet, que va demanar als alumnes com enfocarien la reobertura de la discoteca després d’uns anys tancada. En aquest sentit, van fer una sèrie de propostes encarades a aconseguir que el client tingui una experiència immersiva quan vagi a l’establiment.
“Van proposar que els clients poguessin viure una experiència més immersiva dins del cinema i, dins d’aquesta idea més genèrica, van plantejar diferents aspectes com posar una catifa vermella o transformar els lavabos en camerinos”
Albert Aulet
El gerent de l’associació de comerciants, Francesc Alsina, va plantejar el repte d’acostar el comerç local de tot el municipi a la ciutadania i, en especial, al jovent. El grup encarregat de fer les propostes van centrar-se en l’eix comercial del carrer Sant Pere, però també va buscar mesures per a la resta de zones.
“No només es van centrar en la cosa fàcil de veure què podem fer a l’eix principal, sinó que van tenir una visió totalment àmplia per poder plantejar altres zones i va estar molt bé”
Francesc Alsina
Per elaborar les seves propostes en un espai de temps tan reduït, els alumnes van ser tutoritzats per Josep Lluís Sánchez Brugarola, expert en innovació i creativitat. A més a més, van visitar els establiments per conèixer-los de primera mà.