9.8 C
Lloret de Mar

La CUP vol que Lloret revoqui el guardó atorgat a Franco el 1966

En una moció demana la revocació dels reconeixements, la devolució de les plaques que es van concedir i que Lloret es declari antifeixista, antiracista i antipatriarcal.

Membres de la CUP Lloret
Membres de la CUP Lloret

Darreres Notícies

La CUP de Lloret exigeix que es revoqui de manera oficial el guardó que l’any 1966 el ple de Lloret va concedir a l’aleshores dictador Francisco Franco, entre altres. Es tracta de la Fulla de Llorer d’Or, premi honorífic que va ser creat pel consistori el 1964 amb la voluntat de reconèixer els mèrits excepcionals de caire patriòtic, intel•lectual i moral.

servicios profesionales jimenez

La formació independentista, malgrat no tenir representació a l’Ajuntament, ha redactat una moció perquè els grups municipals la portin al proper ple. Un membre de la CUP, Andreu Espinosa, ha explicat què demanen: la revocació dels reconeixements, la devolució de les plaques que es van concedir a les persones reconegudes (en cas que no es faci efectiu, reclamar-les als descendents o fundacions que les tinguin) i que Lloret sigui declarat un municipi antifeixista, antiracista i antipatriarcal.

Sobre aquest últim punt, Espinosa ha argumentat que la seva voluntat és que no es quedi només en una declaració, sinó que es duguin a terme actuacions de prevenció.

La CUP va saber de l’entrega d’aquests guardons al juny, a través d’una publicació a les xarxes socials. Arran d’això van decidir investigar i treballar perquè es revoquin els guardons. Un altre membre de la formació, Joan Moret, ha argumentat que és important recordar el passat i rectificar amb el que es consideri que van ser errors.

La CUP ha enviat la moció a tots els grups municipals amb la intenció que debatin i aprovin la moció en el proper ple. I també l’ha fet arribar a diferents entitats de la vila.

spot_img

El + Vist