13.9 C
Lloret de Mar
Càpsules de cafè de la marca Nespresso.

La deixalleria engega un tractament específic per a les càpsules de cafè

La finalitat és reciclar aquests residus, que no són envasos ni orgànica, per tal de minimitzar el seu impacte ambiental, que és força elevat.

Càpsules de cafè de la marca Nespresso.

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

La deixalleria de Lloret de Mar engega un tractament específic per a les càpsules de cafè amb l’objectiu de minimitzar el seu impacte ambiental, el qual és força elevat. Cal tenir en compte que les cafeteres de càpsules són a tot arreu i que, si fem dos o tres cafès al dia, llencem a les escombraries uns 75 residus al mes per persona.

Aquestes càpsules d’una sola dosi contenen plàstic, alumini i el marro o pòsit que queda del cafè. Per tant, no es poden reciclar com a envàs al contenidor groc ni tampoc com a resta orgànica.

La regidora Marina Nicolàs, amb càosules monodosi de cafè a les mans.
La regidora Marina Nicolàs, amb càosules monodosi de cafè a les mans.

Marina Nicolàs, regidora de Medi Ambient, assenyala que “ens consta que hi havia gent preocupada, perquè les càpsules no van als envasos ni tampoc a la fracció orgànica, si acaben a l’abocador tarden entre 150 i 500 anys en descompondre’s”.

La deixalleria municipal de Lloret de Mar.
La deixalleria municipal de Lloret de Mar.

La deixalleria acaba d’incorporar aquest tractament específic, amb una empresa especialitzada, i ben aviat, en poques setmanes, a Lloret hi haurà 11 punts de recollida de les càpsules de café.

La regidora recorda que els veïns particulars poden dur fins a 1 tona mensual de residus a la deixalleria de manera gratuïta. Es troba situada a l’avinguda de Can Ribalaigua. Està oberta de dilluns a divendres, de 9.30 a 13 hores i de 16.30 a 19 hores, i els dissabtes de 8 a 13 hores. Els diumenges i festius, la deixalleria està tancada. El telèfon de contacte és el 972 36 23 21 i el correu electrònic: [email protected].

A més, l’Ajuntament ofereix el servei de recollida a domicili de residus voluminosos. Un servei que també és gratuït.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.