13.1 C
Lloret de Mar

250 establiments lloretencs participen a una campanya de reciclatge de vidre

Organitzada per Ecovidrio a l'estiu en diferents destins costaners, l'objectiu és incrementar les tones de vidre recollides per part dels grans productors.

Els bujols i cubells verds de Ecovidrio.
Els bujols i cubells verds de Ecovidrio.

Darreres Notícies

L’Ajuntament de Lloret de Mar participa en el Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio. Es tracta d’un guardó referent en el reciclatge d’envasos de vidre, que també vol lluitar contra el canvi climàtic i promoure la protecció del litoral.

La destinació amb més participació en la campanya obtindrà la Bandera Verda, un reconeixement físic i simbòlic d’Ecovidrio, per donar valor a la tasca realitzada entre els mesos de juliol, agost i setembre d’aquest 2021. El sistema de puntuació tindrà en compte, entre altres aspectes, les tones de vidre recollides i el percentatge d’establiments recicladors. Només dues destinacions catalanes podran aconseguir la Bandera Verda.

En el cas de Lloret, s’hi ha adherit 250 establiments, entre restaurants i hotels, els anomenats ‘grans productors’. Segons la regidora de Medi Ambient, Marina Nicolàs, tant el sector com la ciutadania “reciclen bé el vidre a Lloret”.

En aquesta edició del Moviment Banderes Verdes d’Ecovidrio hi participen 128 municipis d’arreu de l’Estat espanyol, amb 14.000 establiments. En concret, a Catalunya, s’hi han adherit 23 Ajuntaments, amb 2.700 establiments. A banda de Lloret, també hi ha municipis veïns com Tossa de Mar o Blanes, i altres de propers com Malgrat de Mar, Santa Susanna, Pineda de Mar, Calella o Sant Feliu de Guíxols.

La resta de poblacions participants són Roses, Port de la Selva, Portbou, Colera, Llançà, Torroella de Montgrí, Pals, Palafrugell, Mataró, Castelldefels, Vilanova i la Geltrú, Calafell, Tarragona, Mont-roig del Camp i Vandellós i l’Hospitalet de l’Infant.

spot_img

El + Vist