La dessaladora de Lloret podrà arribar a fabricar fins a 1.100 metres cúbics al dia. Així ho ha detallat l’empresa Hidro Water, que serà l’encarregada de la construcció de l’aparell, que ha d’estar en funcionament a finals de maig.
Aquesta temporada s’instal·larà a la Roca d’en Maig, però l’Ajuntament ja estudia una ubicació definitiva de cara als propers anys. I és que la intenció és deixar la dessaladora instal·lada per donar-li més usos en un futur. Jordi Mateo, l’Enginyer Tècnic-Comercial de l’empresa Hidro-Water, responsable de la zona de Catalunya, l’Aragó i el nord d’Espanya, ha explicat que “a primera vista es veuran uns contenidors; allà dins hi ha un procés de filtració i de microfiltració i una planta d’osmosis inversa: el que fa és pressuritzar l’aigua per passar a través d’unes membranes i aconseguir l’aigua al més dessalinitzada possible”.
“És una manera de poder fabricar aigua en les circumstàncies que estem i és una mesura que s’utilitza en molts països que no tenen accés a l’aigua potable d’una forma fàcil”
Jordi Mateo
Des del Gremi d’Hotelers, el president, Enric Dotras, celebra la bona entesa que hi ha hagut entre el sector públic i privat i també que Tossa de Mar s’hagi sumat al projecte. Una iniciativa que permetrà omplir les 200 piscines dels hotels de Lloret i, segons els hotelers, assegurar els més de 12.000 llocs de treball directament vinculats al sector turístic i l’activitat dels més de 123 hotels (amb prop de 30.000 places), 4 càmpings i 12 blocs d’apartaments turístics i HUTs.
Enric Dotras ha explicat, també, que el funcionament de la dessaladora s’organitzarà de tal manera que s’evitarà que es provoquin retencions de trànsit.
“Cada establiment d’allotjament haurà de tenir un dipòsit suficient perquè el camió cisterna hi hagi d’anar com a molt un cop a la setmana i, ben coordinat, no hi haurà cada dia un col·lapse de camions cisterna”
Enric Dotras
La dessaladora portàtil es col·loca dins d’uns contenidors que es cobriran amb panells decoratius per integrar-la al màxim i que l’impacte visual sigui mínim.
El regidor de Serveis Públics, Nino Gómez, argumenta que de seguida van tenir clar que calia donar suport al sector hoteler amb aquesta iniciativa.
“Hem donat suport, ja que no hi ha gaires més alternatives per poder emplenar les piscines aquesta temporada”
Nino Gómez
L’aparell costa un milió i mig d’euros, que es financen totalment amb capital privat, liderat pel gremi d’hotelers de Lloret i amb el suport de l’Ajuntament.