La dessalinitzadora que han comprat els hotelers de Lloret de Mar estarà a punt per quan faci falta, en cas que la situació de sequera ho requereixi. Així ho asseguren fonts municipals, davant del retorn a la situació d’excepcionalitat.
La pluja de les últimes setmanes i la millora de la situació als pantans fan que la instal·lació no hagi d’entrar ara per ara en servei. Nino Gómez, regidor de l’Aigua, explica que “si és necessari, arribarà la dessalinitzadora, nosaltres fem la instal·lació per tenir-ho tot preparat però no a la Roca d’en Maig sinó en un altre punt”.
Des de l’Ajuntament treballen per tenir les connexions a punt en cas que s’hagi de portar la dessalinitzadora fins a Lloret des de València, on les fabriquen l’empresa Hidro Water, cosa que requerirà pocs dies de trasllat i muntatge.
Segons fonts municipals, s’ha descartat la Roca d’en Maig, a davant del mar i la platja, com a ubicació. S’estan mirant dos possibles seus, una de les quals seria a la depuradora municipal, on hi ha prou espai i les connexions serien senzilles.
Nino Gómez recorda que la dessalinitzadora és privada ja que la compren els hotelers, la qual té un preu d’un milió i mig d’euros. I que la part pública consisteixen en tramitar els permisos i facilitar la ubicació en algun punt de Lloret.
Es tracta d’un projecte pel qual han rebut interès per part de diferents països europees, que veuen la sequera com un tema preocupant. De fet, dies enrere el mateix Nino Gómez va explicar en què consisteix la iniciativa a una televisió holandesa.
La dessalinitzadora, si acaba entrant en funcionament, generarà 50 metres cúbics d’aigua dessalada per hora, que no seran per a ús de boca. L’aigua es capta del mar, rep un tractament en què es treu bona part de la sal i es farà arribar als hotels de Lloret i altres empreses que han finançat el cost de la instal·lació mòbil.