La divisió de les platges aquest estiu a Lloret de Mar en tres sectors (gent gran, famílies i adults) per minimitzar el risc de contagi de la COVID té un antecedent a principis del segle XX. I és que llavors els banyistes s’havien de dividir entre homes i dones, per un motiu ben diferent: era un tema de moral, perquè persones de diferent sexe no estiguessin juntes a la sorra.
Així ho ha recordat una membre dels Amics de l’Arxiu, Maria Teresa Casas, com un fet de fa molt de temps, del qual no sap quant va durar però creu que no gaire. Aquesta divisió entre homes i dones a la platja de Lloret no ho va viure en persona, sinó que li havien explicat.
A més, l’equipament compta amb una fotografia de l’any 1914 on es veu un grup de dones -entre mares i filles- que estan a la sorra. Tot indica que estan separades de la resta per un tendall de grans dimensions, tal i com explica Xavi Orri, de l’arxiu municipal de Lloret, que assenyala que el tendal estava situat a l’alçada de l’actual Ajuntament.
En canvi, altres membres dels Amics de l’Arxiu, com la Cristina Montfulleda, no coneixen aquesta divisió antiga a la platja de Lloret.
El que sí sabem del cert és que aquesta divisió entre homes i dones es donava a la població veïna de Blanes també a principis del segle 20.
Recordem que Lloret de Mar ha dividit aquest estiu les seves platges principals (la del centre i Fenals) en tres sectors: per gent gran, famílies i adults sense nens, tots amb limitació d’aforament, per minimitzar el risc de contagi de la COVID-19. La mesura forma part d’un pla integral de la destinació per afrontar la temporada d’estiu.
