17.9 C
Lloret de Mar

La funció social de la ràdio porta un home que vivia al carrer a trobar feina i poder llogar-se un pis

Aquest diumenge, 13 de febrer, s'ha commemorat el Dia Mundial de la Ràdio i ho celebrem recordant una història vinculada a la nostra emissora.

Moment del reportatge de Catalunya Ràdio
Moment del reportatge de Catalunya Ràdio

Darreres Notícies

Aquest diumenge, 13 de febrer, s’ha commemorat el Dia Mundial de la Ràdio i avui volem destacar una història de ràdio vinculada a la nostra emissora i de la qual Catalunya Ràdio es va fer ressò la setmana passada.

servicios profesionales jimenez

Es tracta de l’experiència de Juan José Parra, a qui vam entrevistar al programa Amb veu pròpia. Allà, ens va explicar que, per circumstàncies de la vida, havia hagut de viure uns mesos al carrer i, tot i que en aquell moment l’Ajuntament li havia proporcionat un sostre en un habitatge compartit, les seves perspectives de futur eren complicades. Amb 44 anys, no tenia feina i veia complicat trobar-ne.

Però aquell dia, un altre lloretenc va escoltar l’entrevista i va fer un gest que li va canviar la vida. És en Carles Fornés, que va posar-se en contacte amb ell i li va donar feina a la seva empresa de construcció.

Des de Catalunya Ràdio, la periodista Marta Carreras explica que es van interessar en fer-se ressò d’aquesta història, perquè compleix tots els requisits “d’història de ràdio”.

“L’entrevista i com ho rep l’oient canvia la vida a algú. És una història rodona, perfecta, que no passa tan sovint i que, quan passa, es produeix el que anomenem la màgia de la ràdio”

Marta Carreras

Aquell gest, va permetre a Juanjo Parra llogar-se un pis i començar una nova vida, tal com reconeix ell mateix.

“Em va canviar molt la vida aquella entrevista, de no tenir feina i dormir al carrer a poder treballar i poder llogar-me un pis, no haver de dormir al carrer i poder-me dutxar tots els dies”

Juanjo Parra
Juanjo Parra responent a Catalunya Ràdio
Juanjo Parra responent a Catalunya Ràdio

Carles Fornés va quedar impactat en reconèixer en Juanjo, que havia estudiat a l’escola amb el seu germà i de seguida va voler posar-s’hi en contacte per intentar ajudar-lo.

“Quan veus una història així sap greu, aleshores, intentes pensar en una solució i en aquest cas l’únic que podíem oferir era un lloc de feina i, en definitiva, és un ajut comú”

Carles Fornés

El regidor de Comunicació, Xavi Flores, reivindica la funció social de la ràdio municipal.

“És de justícia reivindicar el paper de la ràdio local, no només per la funció d’informar i apropar l’actualitat a la ciutadania, sinó per la  seva funció social”

Xavi Flores

Tal com ha dit el regidor, la ràdio municipal a Lloret va començar a emetre fa gairebé 40 anys i Nova Ràdio Lloret, en concret, en farà 31 el 14 de novembre.

spot_img

El + Vist