14.3 C
Blanes
El centre de dia El Kaliu, tancat, avui dimarts.

El centre de dia El Kaliu, tancat des del mes de juny per l’agressió a una treballadora

La situació s'ha posat de manifest en el plenari, arran d'una pregunta de Sumem.

El centre de dia El Kaliu, tancat, avui dimarts.

Darreres Notícies

El centre de dia El Kaliu, que atén persones que viuen al carrer, està tancat des de fa més de tres mesos. El motiu va ser una agressió entre algun usuari i les treballadores, que han estat de baixa fins ara. L’Ajuntament treballa per reobrir el servei amb millores de seguretat, tot i que ha estat fent seguiment de les persones sense llar de Lloret al llarg de l’estiu. Els han ofert les instal·lacions municipals per dutxar-se, per exemple.

Això s’ha posat de manifest en el ple d’aquest diluns, arran d’una pregunta de Sumem. La portaveu del grup municipal, Lara Torres, critica que “ens sorprèn que després de tant de temps no s’hagin pres les mesures correctores per obrir un servei necessari que atén gent vulnerable”.

ple ordinari 25 setembre 3
Lara Torres i altres membres de l’oposició, en primer terme, al plenari.

Des de l’equip de govern, assenyalen que “primer cal garantir la seguretat per reobrir el centre”. Jordi Martínez (Junts) afegeix que “quan les coses estan mal dissenyades, van malament, i en aquest centre li faltava seguretat”. Mentre que l’alcalde Lamelas (PSC) assenyala que “hem de veure quin és el millor encaix i el benefici per a tothom”.

El centre de dia El Kaliu es va traslladat a finals de l’any passat al carrer Hipòlit Lazaro, al costat del Centre de Distribució d’Aliments, a davant de la Biblioteca. El local ofereix diferents serveis a les persones que no tenen casa. Com, per exemple, dutxes, rentadores, cuina i esmorzar, a més de tècnics professionals que treballen per a la reinserció d’aquest col·lectiu. El Kaliu atén una mitjana de 50 persones.

Més notícies

spot_img

Darreres Notícies

El + Vist