18.1 C
Lloret de Mar
El taller, aquest matí

La Fundació Alícia ensenya als restauradors i hotelers de Lloret com ha de ser una dieta ‘veggie’

És el segon taller que organitza Lloret Turisme en el marc de l'estratègia de la destinació per impulsar el sector gastronòmic a la vila.

El taller, aquest matí

Darreres Notícies

Lloret Turisme ha organitzat aquest matí el segon taller de formació impartit per la Fundació Alícia i adreçat a restauradors i hotelers per ampliar els seus coneixements sobre diferents tipus de dietes.

La setmana passada es va fer una sessió sobre al·lèrgies i intoleràncies i avui la sessió s’ha centrat en les anomenades dietes veggie. Una de les ponents ha estat la nutricionista Sara Pareja, que apunta que la categoria inclou els flexiterians, que consumeixen tota la gamma dels grups d’aliments però amb un consum esporàdic de carns vermelles o peixos; els vegetarians, que exclouen els peixos i les carns però inclouen aliments com ous, làctics i mel; i els vegans, que són els més restrictius i eliminen de la dieta qualsevol aliment provinent del món animal.

Un dels plats presentats avui (Lloret Turisme)

Sara Pareja afegeix que les motivacions de cada col·lectiu són diferents: els flexiterians ho fan per salut, mentre que els vegans i vegetarians tenen en compte la sostenibilitat i la cura dels animals.

Un estudi publicat recentment demostra que cada vegada hi ha més persones que aposten per aquest tipus de dietes. La nutricionista ha explicat que la idea del taller ha estat donar als professionals eines per poder oferir dietes vegetarianes i veganes atractives a les seves cartes.

El programa de formacions s’emmarca dins de l’estratègia de la destinació per impulsar el sector gastronòmic a la vila. Una de les línies de treball és l’àmbit de la salut i, per aquest motiu, es volen donar les eines necessàries perquè els establiments de Lloret siguin capaços de comptar amb una oferta variada, que els permeti diferenciar-se de la resta de municipis de sol i platja, tal com apunta la gerent de Lloret Turisme, Elizabeth Keegan.

De moment ja s’han fet dos tallers i el tercer i últim es farà el 9 de maig, quan es repetirà el d’al·lèrgies i intoleràncies. Totes les jornades es fan a la nova escola d’hostaleria de l’Hotel Alegria Santa Cristina de Lloret.

spot_img

El + Vist