La Interampa de Lloret de Mar denuncia que la situació educativa al municipi és “insostenible” i que l’administració ha d’actuar amb celeritat i contundència per millorar-la. Per fer-se ressò de tot plegat, l’agrupació de les diferents associacions de famílies d’alumnes dels centres educatius de Lloret ha convocat una roda de premsa per la setmana que ve.
El vicepresident de la Interampa, Manel Ortiz, lamenta que la Generalitat hagi deixat de banda Lloret i reclama solucions.
“Ens tenen abandonats, la situació a Lloret és insostenible a llarg termini i sol·licitem que ens tinguin en compte i des del Departament d’Educació prenguin mesures per treure’ns del forat en què ens han deixat”
Manel Ortiz
Una de les problemàtiques principals que la Interampa posa a la taula és que hi ha 23 bonys a Primària, és a dir, 23 grups classe que no estaven previstos en les línies dels centres. Una xifra molt elevada que demostra que fa falta una escola nova al municipi.
“23 bonys vol dir que la cosa està desbordada, és una escola sencera tranquil·lament”
Manel Ortiz
A banda de tenir una gran quantitat de bonys, les famílies denuncien que les ràtios a les aules estan saturades i, en alguns casos, això obliga a fer classe en indrets que no estan preparats, com laboratoris o centres cívics.
A més a més, hi ha el problema de la matrícula viva, que són els alumnes que s’escolaritzen quan el curs ja ha començat. Aquí, la xifra és el doble o més que en altres municipis, amb més de 400 alumnes que arriben durant el curs a Lloret des de fa 10 anys.
Una altra xifra elevada que cal destacar és que aquest curs 130 infants s’han quedat sense plaça a les escoles bressol municipals. Una altra demostració que falten equipaments a la vila.
“Necessitem més espai, més docents i més dotació econòmica per fer front a tot això”
Manel Ortiz
Davant d’aquesta situació, les famílies critiquen que la futura escola Joan Domènch, que ha d’obrir les portes al setembre, ja queda petita. Opinen que, amb tota aquesta demanda, hauria de ser de tres línies, però només en tindrà dues.
Manel Ortiz parla també de la problemàtica de la formació professional, que considera que és escassa i, a més a més, es limita a l’hostaleria i l’àmbit esportiu, a banda d’un cicle de dj. En aquest sentit, caldria ampliar molt més l’oferta per no obligar els alumnes a haver d’anar a estudiar a altres municipis.
“Em sembla vergonyós que a Lloret només estiguem oferint aquest tipus de cicles formatius al nostre municipi”
Manel Ortiz
I una queixa més: a l’ESO quan un professor s’agafa la baixa, tarden un mes de mitjana en substituir-lo.
Amb tot aquest gruix de problemàtiques sobre la taula, la Interampa assegura que pensa fer tot el soroll que pugui fins que se’ls faci cas. I esperen tenir el suport dels equips docents i de l’Ajuntament.
“Aixecar nosaltres la veu com a famílies i intentar que se’ns hi afegeixin l’ajuntament, equips docents, equips directius… per millorar la situació de tots, perquè al final és una cosa que ens passa factura a tots”
Manel Ortiz
Com hem dit, la setmana que ve la Interampa convocarà una roda de premsa per fer-se més ressò de la situació educativa a Lloret de Mar i les seves necessitats.