13.9 C
Lloret de Mar
Les jardineres de la plaça Sicardis, molt malmeses

La justícia dona la raó a l’Ajuntament, que no haurà de pagar la reparació de plaça Sicardis

El jutge obliga l’empresa Development Diagnostic Company -que es va encarregar de les obres el 2006- a pagar la reparació de la plaça Madona Sicardis Montsoriu, l’antiga plaça de toros.

Les jardineres de la plaça Sicardis, molt malmeses

Darreres Notícies

Què es pot fer i què no a partir de diumenge, sense toc de queda ni estat d’alarma

Les mesures aprovades entraran en vigor aquest 9 de maig, quan decaigui l'estat d'alarma, i s'aplicaran durant quinze dies.

‘El inocente’, rodada en part a Lloret, número 1 de Netflix

A la vila es van enregistrar unes escenes a la plaça del Carme, al passeig marítim i l'interior del restaurant Orient Express, entre altres localitzacions.

Yagi Color, la nova aventura empresarial de dos empresaris turístics de Lloret

La Cristina Marcos i en Ryan Algar engeguen aquest projecte, després que la crisi per la Covid hagi reduït el rendiment dels seus negocis del sector del turisme.

Lloret de Mar es promociona als mercats europeus amb accions en format virtual

Durant les últimes setmanes Lloret Turisme ha participat en jornades professionals i sessions de treball amb professionals de Polònia, Bèlgica i Espanya.

L’alumna Meghna Nihalani (Coll i Rodès), al quadre d’honor de les Olimpíades d’Economia

Estudia Segon de Batxillerat i ha estat la desena classificada, en entrar al top 10 d’un total de 63 participants de Catalunya.

La justícia dona la raó a l’Ajuntament i obliga l’empresa Development Diagnostic Company a pagar la reparació de la plaça Madona Sicardis Montsoriu, l’antiga plaça de toros. Aquesta companyia va encarregar-se de les obres de remodelació de l’espai l’any 2006.

En un decret d’alcaldia del 25 de gener de 2019, el Consistori ordenava l’execució subsidiària dels treballs de reparació de la plaça, després que caiguessin part de les plaques de les jardineres, escales i rampes de l’aparcament. En aquell moment, l’empresa va presentar un contenciós administratiu contra l’Ajuntament, perquè considerava que el recurs de responsabilitat s’hauria d’haver fet per la via civil i també al·legava que l’Ajuntament els reclamava un import excessiu.

Ara, però, el jutge dona la raó al consistori i exigeix a l’empresa que aboni els 48.144 euros corresponents a la reparació, tal com ha confirmat el regidor de Serveis Jurídics, Jordi Sais.

“Els treballs de reparació de diferents elements de la plaça van ser valorats, pels tècnics municipals, en 48.144 euros”

Jordi Sais

L’empresa defensava, en el recurs presentat, que els desperfectes eren fruit d’accions de vandalisme i de l’ús de la plaça com a espai de patinatge. Uns arguments que han quedat del tot desestimats.

“El jutjat entén que no es poden atribuir els desperfectes a actes vandàlics, sinó que venen motivats per un defecte constructiu”

Jordi Sais

Segons Sais, en l’informe queda clar que el despreniment de les plaques es deu a “una incompatibilitat entre el morter i la pedra” i, per tant, “es tracta de defectes d’acabament d’obra”. L’empresa també s’haurà de fer càrrec dels costos del procediment judicial.

- Publicitat -

El + Vist

Miguel Molina (Ferrari) fa podi a Bèlgica, a la primera cursa del Campionat del Món de Resistència

El pilot lloretenc, amb el brasiler Daniel Serra com a nou company d’equip, ha iniciat una nova temporada en aquesta categoria, després de la victòria que va obtenir fa dues setmanes en les 4 hores de Barcelona.