16.6 C
Lloret de Mar

La Plataforma Aturem la C-32 celebra que el TSJC hagi suspès cautelarment les obres de l’autopista

L'alcalde, Jaume Dulsat, recorda que és una suspensió cautelar i que la Generalitat recorrerà. I confia en què l'autopista serà realitat aviat.

Activistes celebrant la decisió del TSJC
Activistes celebrant la decisió del TSJC

Darreres Notícies

El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha aturat cautelarment les obres per allargar l’autopista C-32 fins a Lloret de Mar. La plataforma Aturem la C-32 ho celebra i remarca que, malgrat la insistència de la Generalitat en tirar endavant el projecte, és el segon cop que la justícia dona la raó a l’entitat ecologista.

Recordem que la plataforma havia demanat que s’aturessin les obres al·legant que l’estudi d’impacte ambiental de la Generalitat que permetia iniciar els treballs tenia deficiències. Un dels portaveus, Jordi Palaudelmàs, explica que el TSJC ha deixat clar que la proposta del Govern català no s’ajusta al que marca la Llei de Canvi Climàtic de la mateixa Generalitat.

Per contrapartida, l’alcalde, Jaume Dulsat, lamenta que s’hagi aturat un projecte que considera completament necessari per Lloret de Mar i que va amb molts anys de retard. Tot i així, recorda que és una aturada cautelar i que la Generalitat recorrerà per intentar seguir amb les obres.

Recordem que la Conselleria de Territori i Sostenibilitat va impulsar les obres i des de finals de maig activistes d’Aturem la C-32 han acudit cada dia al bosc per intentar aturar la tala d’arbres. Ara l’entitat espera que la justícia aturi de manera definitiva el projecte i demana a les administracions que deixin estar l’autopista i apostin per solucionar realment els problemes de mobilitat del territori: en aquest sentit, insisteixen en la necessitat de desdoblar la carretera GI-682, que uneix Lloret i Blanes.

La plataforma també demana millores a la C-63, entre Lloret i Vidreres, i insta l’Ajuntament a executar la ronda de circumval·lació al municipi. Un projecte, el de la ronda de circumval·lació, que l’alcalde creu que no té sentit si primer no es fa arribar la C-32 a Lloret.

Des de la plataforma Aturem la C-32 també reclamen a l’Ajuntament que aposti de veritat per fomentar el patrimoni cultural i natural com a reclam turístic; fet que no serà possible si l’autopista destrossa els paratges lloretencs.

Abres talats apilats on, en principi, s’ha de fer l’autopista (Aturem la C-32)

L’alcalde, Jaume Dulsat, respon que l’Ajuntament ja aposta per fomentar el patrimoni cultural i natural de la vila. En aquest sentit, reconeix que a ningú no li agrada que la futura via hagi de passar a prop de llocs com Sant Pere del Bosc, però insisteix en què l’arribada de l’autopista és completament necessària i que porta molts anys de retard.

L’aturada de les obres ha estat de manera immediata i ara el TSJC haurà de determinar si aplica la mesura de manera definitiva o si, del contrari, es poden reprendre les polèmiques obres de prolongació de la C-32 fins a Lloret de Mar.

spot_img

El + Vist