7.2 C
Lloret de Mar

L’Agència Catalana de Turisme és optimista i creu que la davallada russa no serà tan forta

Natalie Tours, principal operador en el mercat rus, creu que la davallada podria ser d'entre el 20 i el 30%. Ho ha dit en el congrés que celebra al Guitart Monterrey, amb 190 agents de viatges russos.

Congrés de Natalie Tours
Congrés de Natalie Tours

Darreres Notícies

El sector turístic té molta incertesa sobre quin serà el volum de contractació del mercat rus aquesta temporada. Tot i així, tant les administracions com les empreses privades segueixen treballant per captar aquest perfil de visitants, afectat per la situació política al seu país, la devaluació del ruble i les sancions de la Unió Europea.

servicios profesionales jimenez

En aquesta línia, aquesta setmana se celebra a Lloret un congrés de Natalie Tours, el principal touroperador del mercat rus, que ha reunit 190 agents de viatges russos per explicar-los que Catalunya els espera amb els braços oberts.

Joan Pascual, director d’NT Incoming, una de les empreses receptives de turisme rus a Espanya, ha explicat que els productes de qualitat continuen generant negoci malgrat que la situació és complicada.

L’alcalde de Lloret, Romà Codina, considera que el turisme rus és molt rellevant a per a la població, amb uns 100.000 visitants a l’any. En aquest sentit, insta el sector privat i les administracions a treballar de manera conjunta per revertir la situació.

Segons Natalie Tours, la davallada de turisme rus podria situar-se entre un 20 i un 30%. Tot i així, el director de l’Oficina de l’Agència Catalana de Turisme a Moscou, Josep Maria Perramon, és optimista i creu que finalment no serà tan forta, perquè està creixent el nombre de visitants russos que vénen pel seu compte, amb vista múltiple, sense contractar operadors. Sigui com sigui, per a Perramon el que cal fer és seguir treballant de valent i buscar alternatives; per exemple, l’Agència Catalana de Turisme ja s’ha començat a promocionar Catalunya entre la resta de països de l’antiga Unió Soviètica.

Per minimitzar la baixada del turisme rus, els hotelers també han anunciat que ajustaran els preus i oferiran avantatges, com ara descomptes per a reserves anticipades.

De tot plegat se’n parla al congrés anual de Natalie Tours, que es du a terme a l’hotel Guitart Monterrey fins dissabte.

spot_img

El + Vist