8.3 C
Lloret de Mar
La remodelació de la plaça Pere Torrent, un dels projectes del 2019

L’Ajuntament aprovarà el segon pressupost més elevat de la història, de 70 milions d’euros

Tot i així, el regidor d'Hisenda remarca que se seguirà reduint el deute per situar-lo per sota del 40%.

La remodelació de la plaça Pere Torrent, un dels projectes del 2019

Darreres Notícies

El pressupost del 2019 a Lloret de Mar pujarà a 70 milions d’euros. Aquesta és la previsió sempre i quan els comptes s’aprovin al ple extraordinari convocat per aquesta tarda. Si no hi ha cap imprevist d’última hora, això serà així perquè recordem que l’equip de govern, del PDeCAT, el PSC i ERC, té majoria. Caldrà veure quins són els punts de vista de la resta de grups.

En tot cas, el pressupost pel 2019 és el segon més elevat de la història a Lloret. La xifra puja exactament a 70.441.531 euros, mentre que els últims cinc anys ha estat situada al voltant dels 65 milions. Els comptes contemplen més de 55 milions d’euros en despeses corrents i 8’5 milions en inversions reals.

D’aquests últims, tres milions provenen de la Generalitat i es destinaran al Centre de Tractament de Residus; mig milió, provinent de Red.es, per al projecte de conversió de Lloret en una destinació turística intel·ligent; mig milió més per al pla operatiu de reconversió turística; i una altra partida de mig milió d’euros es destinarà als Pressupostos Participats.

A més a més, gairebé dos milions d’euros es dedicaran a remodelar carrers i escoles, tal com apunta el regidor d’Hisenda, Albert Robert. A més, a través d’un conveni, l’Ajuntament destinarà 48.000 a l’escola Ventijol de Blanes, que atén molts alumnes de Lloret, per millorar el centre.

Pel que fa al Pla Operatiu de Turisme, per aquest 2019 preveu millorar la zona de Sa Caleta, remodelar la plaça Pere Torrent i inaugurar les pistes de tenis i pàdel.

Les obres de les pistes de tennis i pàdel

Com diem, aquest és el segon pressupost més elevat de la història de Lloret. Però, tot i que s’incrementen les xifres, el regidor apunta que se seguirà amb la línia de reduir l’endeutament, amb l’objectiu de situar-se per sota del 40%. Cal recordar que, fa anys, l’endeutament a Lloret havia arribat a ser del 115%.

El pressupost s’aprovarà aquesta tarda en una sessió extraordinària que començarà a les sis de la tarda i que, com sempre, podreu seguir en directe pels canals habituals de la ràdio: el 90.2 de l’FM, la pàgina web o el Facebook Live.

spot_img

El + Vist