Dimecres, 3 març 2021
13.7 C
Lloret de Mar
La remodelació de la plaça Pere Torrent, un dels projectes del 2019

L’Ajuntament aprovarà el segon pressupost més elevat de la història, de 70 milions d’euros

Tot i així, el regidor d'Hisenda remarca que se seguirà reduint el deute per situar-lo per sota del 40%.

La remodelació de la plaça Pere Torrent, un dels projectes del 2019

Darreres Notícies

L’Ajuntament pagarà la retroactivitat de les beques menjador des del 15 de setembre

Tots els grups de l'oposició han criticat la mala gestió de l'equip de govern a l'hora d'atorgar les beques, tot i que celebren que es pagui la retroactivitat.

La Policia Local de Lloret intervé dues festes il·legals

Les festes, amb més de 20 persones implicades, tenien lloc en finques privades i no respectaven les mesures antiCovid ni tampoc les restriccions de mobilitat.

Els treballs del camí de ronda entre Lloret i Fenals començaran en tres mesos

S’hi destinaran 730.000 euros. Aquests detalls s’han donat a conèixer en el ple d’aquest dilluns, quan s’ha ratificat per unanimitat l’acord entre l’equip de govern i la propietat.

Autodefensa Marga organitza un taller per a dones amb motiu del 8M

És una activitat gratuïta, per a noies a partir de dotze anys, amb l’objectiu d’aprendre a defensar-se i millorar l’autoconfiança.

La il·lusió i emoció de les noves obreres de Santa Cristina

Les acompanyaran els balladors, que enguany són Eduard Torrent, Enric Termes, Lluís Comas i Alex Babio.

El pressupost del 2019 a Lloret de Mar pujarà a 70 milions d’euros. Aquesta és la previsió sempre i quan els comptes s’aprovin al ple extraordinari convocat per aquesta tarda. Si no hi ha cap imprevist d’última hora, això serà així perquè recordem que l’equip de govern, del PDeCAT, el PSC i ERC, té majoria. Caldrà veure quins són els punts de vista de la resta de grups.

En tot cas, el pressupost pel 2019 és el segon més elevat de la història a Lloret. La xifra puja exactament a 70.441.531 euros, mentre que els últims cinc anys ha estat situada al voltant dels 65 milions. Els comptes contemplen més de 55 milions d’euros en despeses corrents i 8’5 milions en inversions reals.

D’aquests últims, tres milions provenen de la Generalitat i es destinaran al Centre de Tractament de Residus; mig milió, provinent de Red.es, per al projecte de conversió de Lloret en una destinació turística intel·ligent; mig milió més per al pla operatiu de reconversió turística; i una altra partida de mig milió d’euros es destinarà als Pressupostos Participats.

A més a més, gairebé dos milions d’euros es dedicaran a remodelar carrers i escoles, tal com apunta el regidor d’Hisenda, Albert Robert. A més, a través d’un conveni, l’Ajuntament destinarà 48.000 a l’escola Ventijol de Blanes, que atén molts alumnes de Lloret, per millorar el centre.

Pel que fa al Pla Operatiu de Turisme, per aquest 2019 preveu millorar la zona de Sa Caleta, remodelar la plaça Pere Torrent i inaugurar les pistes de tenis i pàdel.

Les obres de les pistes de tennis i pàdel

Com diem, aquest és el segon pressupost més elevat de la història de Lloret. Però, tot i que s’incrementen les xifres, el regidor apunta que se seguirà amb la línia de reduir l’endeutament, amb l’objectiu de situar-se per sota del 40%. Cal recordar que, fa anys, l’endeutament a Lloret havia arribat a ser del 115%.

El pressupost s’aprovarà aquesta tarda en una sessió extraordinària que començarà a les sis de la tarda i que, com sempre, podreu seguir en directe pels canals habituals de la ràdio: el 90.2 de l’FM, la pàgina web o el Facebook Live.

- Publicitat -

El + Vist

El govern assegura que les escoles apliquen correctament els protocols de ventilació

El ple ha aprovat una moció de Cs amb una esmena a la totalitat del govern per recordar a les direccions de les escoles la importància de seguir les orientacions de ventilació de la Generalitat.

Consulta l’ordre del dia del ple del dilluns 1 de març (16:30 hores)

CONVOCATÒRIA PLE ORDINARI Data: Dilluns, 1 de març de 2021Hora: 16:30 h.Lloc: Es farà de manera telemàtica

Els jardins de Santa Clotilde, escenari “espectacular” del programa ‘A2veus’ de TV3

Han acollit un concert en streaming de les Roba Estesa, que han triat un cantant no professional per cantar amb elles.