24.1 C
Lloret de Mar
Un dels blocs de formigó que s'han posat

L’Ajuntament col·loca blocs de formigó a l’avinguda Just Marlès com a mesura antiterrorista

Aquests blocs impedeixen el pas de vehicles a les zones de vianants i, a més, fan de suport a la campanya de civisme d'aquest estiu, centrada en evitar els sorolls a la destinació. 

Un dels blocs de formigó que s'han posat

Darreres Notícies

Lloret de Mar reforça la seguretat a l’avinguda Just Marlès amb sis blocs de formigó. Funcionen com a mesura antiterrorista, en impedir el pas de vehicles a les zones de vianants, i a més fan de suport a la campanya de civisme d’aquest estiu, centrada en evitar els sorolls a la destinació.

El cap de la policia local, Joaquim Martín, assenyala que Lloret, per l’elevada quantitat de turistes que rep cada any -que superen el milió de visitants- té un nivell antiterrorista de 4 sobre 5.

Aquestes mesures se sumen a d’altres ja existents a Lloret, com els blocs de formigó que hi ha al passeig Verdaguer i en altres punts situats a primera línia o al centre de la vila. Segons fonts municipals, s’aniran complementant amb més mesures en els propers dies. En el cas dels sis blocs ubicats a la ‘riera’, la novetat és que fan de suport als cartells de la campanya de civisme.

Cal tenir en compte que l’avinguda Just Marlès és el centre neuràlgic d’oci nocturn de Lloret. En els seus 400 metres d’allargada, s’hi concentren discoteques que sumen un aforament de 15.000 persones. En el darrer any, de juny a juny, hi han circulat sis milions de vehicles. 

A tots aquests visitants s’adreça la nova campanya de civisme. En aquesta edició, l’Ajuntament ha apostat per concretar el públic a qui va dirigida la iniciativa, el jovent estranger, i per acotar-ne també l’àmbit temàtic, enfocat a reduir el soroll especialment nocturn.

La campanya es basa en cartells penjats arreu de Lloret amb un disseny molt visual. Hi apareix un personatge en forma d’orella humana i s’hi inclouen missatges en anglès, com ara Enjoy the silence, és a dir, “gaudeix del silenci”, o Make peace not noise, “feu la pau, no soroll”. Escoltem l’alcalde de Lloret, Jaume Dulsat.

A part dels cartells, la iniciativa contra la contaminació acústica pren altres formes. Un exemple són els posa-gots de què disposen les terrasses de bars i restaurants de la vila. També s’han dissenyat cartells d’obertura per als comerços i displays per a penjar a les portes de les habitacions dels hotels i apartaments.

El fet que els missatges només apareguin en anglès és una declaració d’intencions. La campanya va dirigida principalment al públic estranger, a diferència de l’anterior iniciativa, amb una projecció més global. A més, es posa èmfasi en el soroll nocturn i per tant la crida s’enfoca sobretot cap al jovent, usuaris habituals de l’oci de nit.

A més dels cartells -ben visibles a la via pública- i de la resta de suports, qui s’encarrega d’informar sobre la campanya són els 4 agents cívics que des de fa 15 dies patrullen a la nit per la riera i les zones d’oci nocturn. La seva feina és informativa i dissuassòria, i treballen de forma coordinada amb la policia. Els ha contractat el sector privat, arran d’un conveni amb l’Ajuntament, i de moment el balanç és positiu.

Aquesta campanya i altres novetats d’aquest estiu a Lloret s’han presentat en roda de premsa aquest dimecres a la seu de la Generalitat a Girona. Els representants municipals han anunciat que la xarxa wifi gratuïta -que des de l’any passat s’ofereix a la platja del centre- s’estén a la de Fenals. Una informació que ampliarem els propers dies a Nova Ràdio Lloret.

spot_img

El + Vist