5.3 C
Lloret de Mar
Treballs de jardineria i manteniment

L’Ajuntament contracta temporalment 21 persones a través del programa ‘Treball i Formació’ del SOC

El programa afavoreix la inserció laboral dels majors de 45 anys aturats i sense dret a prestació, les persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania i les dones en situació d'atur.

Treballs de jardineria i manteniment

Darreres Notícies

L’Ajuntament ha incorporat 21 treballadors, aquest mes de gener, en el marc del programa de Treball i Formació. És una iniciativa del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), a la qual s’ha acollit la secció de Promoció Econòmica.

L’objectiu del programa és afavorir la inserció laboral de tres col·lectius: els veïns majors de 45 anys aturats i sense dret a prestació, les persones perceptores de la Renda Garantida de Ciutadania i les dones en situació d’atur.

En total, hi haurà 21 treballadors, dels quals 8 desenvoluparan tasques administratives amb l’Ajuntament i 13 s’encarregaran del manteniment i la reparació de l’espai públic. El regidor de Promoció Econòmica, Jordi Orobitg, en fa una valoració positiva, sobretot pel que fa als empleats de la brigada municipal.

El programa està cofinançat pel SOC, la Generalitat, el Ministeri i el Fons Social Europeu. Al llarg de tot el període es preveu, també, la realització d’accions formatives i un servei d’accions de coordinació i acompanyament actiu de les persones participants.

L’objectiu, a banda d’oferir-los ocupació durant un any, és donar-los eines perquè puguin trobar feina un cop acabi el programa. Una fita que s’assoleix en la meitat de les ocasions, segons el regidor.

A banda d’aquest programa, des de la secció de Promoció Econòmica s’ha participat, en els últims anys, en altres programes ocupacionals, com “Joves en Pràctiques”, “Enfeina’t” o “Contracte Programa”. Això ha permès contractar des del 2015 a 135 persones.

spot_img

El + Vist